VIDEO. Kippen, parodie op clublied en extra agenten: derbykoorts laait opnieuw hoog op

De derbykoorts tussen de supporters van de ‘Veekaa’ en ‘Essevee’ laait opnieuw hoog op. Esseveesupporters braken dinsdagnacht binnen in het Guldensporenstadion en plantten er een kippenren neer.

Karen Verhulst

Een kippenren, inclusief kippen en een spandoek. Dat de supporters van Essevee klaar zijn voor de derby volgend weekend werd gisterochtend duidelijk in het Guldensporenstadion. De spelersbank was mooi ingepakt als kippenren, inclusief kippen en stro. Wie de stunt uitvoerde, maakten de ‘daders’ zelf duidelijk met de woorden op hun spandoek: “Watch out!!! Boeregem is coming”. Daarmee verwijzen ze naar de bijnaam die de KVK-supporters hen géven. En het bleef niet bij één stunt. Gisterochtend lanceerden de Esseveesupporters ook een parodie op ‘Vis in de Leie’, het clublied van KVK. Met hilarische verwijzingen naar het bouwvallige Guldensporenstadion, de Maleisische miljardair Vincent Tan die sinds 2015 eigenaar is van KVK en naar de dikke nekken die de KVK-supporters zijn volgens de Essevee-achterban.

Mogen we eitjes houden?

Bij KVK kunnen ze ermee lachen. “We hebben de kippenren woensdagochtend ontdekt”, zegt Stijn Van den Berge, woordvoerder bij KVK. “En we hebben er hartelijk om gelachen. We wisten dat we iets mochten verwachten. Zolang er geen baldadigheden gebeuren, gaan we er graag in mee.”

KVK speelde de bal ook terug met een bericht op Twitter, waarin de club vroeg of ze de eitjes mocht houden. En waarin ze voorstelde aan Essevee-trainer Franky Dury om alles op te ruimen. “Maar dat zal niet nodig zijn, want we hebben het zelf opgeruimd en de kippen hebben inmiddels een nieuwe thuis gekregen”, zegt Van den Berge.

Vuurwerk

KVK doet er zelfs nog een schepje bovenop. “We plannen enkele extra activiteiten om van deze match een nog groter feest maken. Zo is er vuurwerk bij de aftrap, kunnen supporters zich opwarmen bij een jeneverkraam en staat er op het Kouterplein een dj die voor nog meer ambiance zorgt.”

Extra controles

Maar alle gekheid op een stokje, de match geeft ook kopzorgen.

“Het is en blijft een gevoelige match, dus voorzien wij in extra agenten”, zegt Thomas Detavernier, woordvoerder bij de politiezone Vlas. “Vooral in de omgeving van het stadion zullen agenten in uniform en agenten in burger aanwezig zijn.”

Ook de nacht voor de match zal er extra politie worden ingezet om stunts zoals dinsdagnacht te voorkomen. Dat de Esseveesupporters er nu zo vroeg bij waren en de politie niet kon ingrijpen, vinden ze bij de politiezone Vlas niet erg. “We geven geen gevolg aan deze stunt”, klinkt het bij de politiezone, die het ludieke aspect van de actie inziet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen