Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Mogelijk al 5.000 Belgen gevaccineerd in 2020

Ons land zal mogelijk al 5.000 mensen kunnen vaccineren met het vaccin van Pfizer en Biontech voor het einde van het jaar. Pfizer heeft beloofd dat er een zogenaamde ‘symbolische levering’ komt van 10.000 vaccins, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) woensdag in een actualiteitsdebat in de Kamercommissie Gezondheid.

26 reacties

  • Dirk Verwimp

    3 jaar geleden
    Met 10000 dosissen kan je 10000 mensen vaccineren. Die 2de inspuiting mag immers maar na 2 weken of 1 maand gegeven worden en aangezien die vaccins maar 5 dagen houdbaar zijn na ontdooiing is dit logischer.
  • Peter Vijverman

    3 jaar geleden
    Frankrijk ontvangt dit jaar nog 1 miljoen vaccins van hetzelfde bedrijf. Iemand in de regering vergeetachtig geweest en wat laattijdig besteld? Seen this before...
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    De massa consument moet alles direct direct hebben. Het kan niet op. Oh en pas op als het product niet aan de verwachtingen beantwoordt. In plaats van tien minuten stilte te nemen en eens rustig na te denken? het weeklagen van de massa consument ... zou zelfs een cactus in zijn groei stuiten.
  • Franky Brandt

    3 jaar geleden
    Met die 10.000 kan je er al meteen 10.000 doen vermits de tweede injectie in Januari zal vallen...ik heb de indruk dat ze het hier al aan het uitstellen zijn vooraleer ze gestart zijn. UK is al weken bezig en heeft er heel wat meer dat die 10.000, USA is gestart, Canada is gestart..en de Belgische politici slapen verder.
  • Liliane Coeckx

    3 jaar geleden
    Geef die vaccins maar eerst aan de experten dan weten we of ze veilig zijn en niet vergeten onze slimme ministers.