Bij Eupen testten de afgelopen dagen maar liefst 17 spelers positief.
Volledig scherm
Bij Eupen testten de afgelopen dagen maar liefst 17 spelers positief. © Photo News

Stillegging competitie niet aan de orde volgens Pro League: “Protocol functioneert perfect bij 80 procent van clubs”

Belgisch voetbalHet lijkt de slechte kant op te gaan bij de Belgische voetbalclubs. Beerschot, Eupen, KV Mechelen en Club Brugge zagen de voorbije dagen weer een stijgend aantal spelers en stafleden positief testen op het coronavirus. Toch is de situatie nog niet problematisch, aldus Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League. “Laat ons de zaken in perspectief bekijken.”

6 reacties

  • André Christiaens

    3 jaar geleden
    Als je als burger u niet aan de regels houd krijg je een boete, maar in de voetbal mogen zij zich 20% misdragen en mogen zelf verder doen!! Het gaat hier over zich te misdragen en niet over besmettingen.
  • Paul Van Itterbeeck

    3 jaar geleden
    Dat voetbal nog altijd kan is voor een normaal denkende mens onbegrijpbaar. Hier gaan de centen blijkbaar voor de volksgezondheid
  • Erwin Van Roy

    3 jaar geleden
    Wilma zoals u zei waren er. Het gaat over nu vandaag op dit moment en dat is dus 80% dat niet besmet is. En de voetbal is relatief de plaats waar de minste besmettingen gebeuren.
  • Ruddy Dooms

    3 jaar geleden
    Sluiten die boel, als dat ergens anders zou gebeuren dan werd dit voor maanden stilgelegd. Waarschijnlijk is de pro league 1 van de grootste besmettingshaarden die er zijn.
  • WILMA ULRIX

    3 jaar geleden
    Besmettingen waren er al bij Club Brugge, Aa Gent, Genk, Antwerp, Beerschot, Eupen, Mechelen, Oostende, Anderlecht. Dat is meer dan 20% van de clubs, he.