Vlaams minister-president Jan Jambon op de persconferentie na het Overlegcomité van 27 november.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon op de persconferentie na het Overlegcomité van 27 november. © BELGA

Jambon juicht strengere handhaving van coronamaatregelen toe, blijft verder op de vlakte over Overlegcomité vrijdag: “Ik kijk uit naar voorstellen van de experten”

Vlaams minister-president Jan Jambon is tevreden dat de procureurs-generaal afspraken hebben gemaakt over een (strengere) aanpak van lockdownfeesten. "Ik ben blij dat de sancties tegen dat soort egocentrisch gedrag worden opgedreven", zo zei Jambon woensdag in het Vlaams Parlement. 

14 reacties

  • Pat Debal

    3 jaar geleden
    Jambon is blij met een iemand anders die het beter aanpakt en wat doet hij daar dan nog Jambon zou beter opstappen dat zal nog beter zijn dan
  • Cedric Taelemans

    3 jaar geleden
    @Stijn Meyers en lu Marissen...jullie zijn goed bezig...net door zo een mentaliteit gaan we er niet komen. Als iedereen gewoon zijn zin gaat doen spreken we over anarchie beste vriend. Zoek dat woord eens op en denk goed na voor je hier onzin komt schrijven! We hebben nood aan eenheid en samenhorigheid momenteel, al die egoïsten kunnen beter eens een week op de corona-afdeling in het ziekenhuis gaan meedraaien. Uw anarchistische gedachten zullen u snel vergaan dan denk ik
  • Stijn Meyers

    3 jaar geleden
    Als er nog verstrengingen bijkomen doe ik ook niet meer mee. Dan bepaal ik mijn eigen leventje. Regering weet dat er vele 100 000 den deze mening hebben. En een perimeter is niet wettelijk. Die regel zal ik overtreden.
  • Lisette van Dijk

    3 jaar geleden
    Het is misgegaan toen "afstand houden" werd ingeruild voor een "virusvod". Verstrengen zal niks doen zolang er niet meer gehamerd wordt op afstand. Als je geen 1.5m afstand kan houden ben je op een plek waar je niet moet zijn. In de eerste golf was het continue afstand, afstand, AFSTAND! Toen kwamen de mondmaskers, en de tweede golf... die erger is dan de eerste. En iedereen vraagt zich nu af: hoe kan dat nou?
  • Aernout De Maertelaere

    3 jaar geleden
    We noteren dus dat Jan Jambon voor de verdere afbraak is van grondwettelijke rechten.