Premier Alexander De Croo woensdag in de plenaire Kamer. Die debatteert over de begroting voor 2021.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo woensdag in de plenaire Kamer. Die debatteert over de begroting voor 2021. © BELGA

De Croo verdedigt begroting na felle kritiek van oppositie: “Vergeten dat we in de grootste gezondheidscrisis zitten sinds mensenheugenis?”

De plenaire Kamer debatteert woensdag al de hele dag over de begroting voor 2021, de eerste volwaardige begroting sinds 2018. De oppositie spaart haar kritiek op het hoge begrotingstekort en dito schuld niet, tot verbazing van premier Alexander De Croo (Open Vld). "Als ik sommigen hier bezig hoor krijg ik de indruk dat we vergeten zijn dat we in de grootste gezondheidscrisis zitten sinds mensenheugenis en de zwaarste economische crisis sinds WOII."

50 reacties

  • Kenneth Van Belle

    3 jaar geleden
    Men moet mij eens uitleggen hoe een - reeds 40 jaar - bankroet bedrijf als België, blijvend negatieve cijfers kan voorleggen en blijvend geld kan lenen op de internationale markten. Tevens moet men mij eens uitleggen wat men bedoelt met "verantwoordelijk zijn voor" ... In politieke kringen.
  • Johan Borkhuis

    3 jaar geleden
    Marc Van Driessche 4 President !
  • jan geens

    3 jaar geleden
    Dit wordt het perfecte excuse om voor de rest over de ganse lijn te buizen . Vergeet het milieu , vergeet de armoede, vergeet de begroting in evenwicht ,Mimimum pensioen , ... met deze cijfers moet je er zelfs niet meer aan denken .
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @bob jansens,juiste beste ,ipv ze gul met geld gooien hadden ze eerst de zelfstandigen pas mogen geld geven als ze echt nodig hebben en bij nood verkochten onze generatie hebben en goed om crisis te overleven ,nu krijgen ze geld om hun luxe verder te kunnen aanhouden.
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    ongeveer 3 op 4 appartementen aan de kust zijn eigendom van zelfstandigen. Aangezien er momenteel niet meer appartementen te koop aangeboden worden dan in andere jaren op dit tijdstip, kan men concluderen dat de begoede zelfstandigen geen hulp nodig hebben.