Nieuwpoort
Volledig scherm
Nieuwpoort © Florian Van Eenoo Photo News

Politie gaat vakantiehuizen extra controleren in Ardennen en aan kust, maar niet overal even streng

Overmorgen begint de kerstvakantie. Gezien de reisbeperkingen kiezen heel wat Belgen voor een vakantiehuis in eigen land. Zowel in de Ardennen als aan de kust gaat de politie extra controleren. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM Nieuws.

13 reacties

  • Marijke BENOIT

    3 jaar geleden
    40 mensen die vergaderen op het werk van mijn man met een drankje. Maar owee als we met een paar mensen samenkomen. Benoit Marijke
  • ivo frans

    3 jaar geleden
    Minister Annelies Verlinden zegt dat ze er vertrouwen in heeft dat de gouverneurs en lokale besturen voldoende gaan controleren. Een meer motiverend signaal zou zijn dat ze vertrouwen heeft in de bevolking dat deze zich aan de gevraagde regels houdt. Maar nee, weer controles. Om moe(deloos) van te worden. Structurele controle en sanctioneren is duidelijk de norm. Eerder dan structurele motivering. We zouden veel verder komen.
  • Joan Lute

    3 jaar geleden
    Hoogdringend tijd dat mensen gaan beseffen dat het virus alléén maar kan stoppen als we met zijn allen veilig thuis blijven. Wij Oostendenaar zijn al sinds maart in ons kot gebleven omdat het nodig is het virus halt toe te roepen. Als we dan met mondmasker en handschoen de hond uitlaten massaal toeristen zonder mondmasker en social distancing nondom ons zien dan gruwelen wij van hun onwil om mee te helpen covid te verslaan. Zij zouden taakstraf op covid afdeling moeten doen en de ogen openen.
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Moet de raad van state niet tussenkomen, in de grondwet staat geschreven dat iedere Belg gelijk is voor de wet, dus dat iedereen op dezelfde manier moet voldoen aan de wet en ook op dezelfde manier gecontroleerd moet worden? Of speelt de bankrekening een rol?
  • marc Deglin

    3 jaar geleden
    dat ze eerst eens de woningen van de politiekers controleren.