Zelfs aan de 25 jaar oude Rode Kruis-sticker likt het vuur. ©  Eén

Drama in ‘Thuis’: legt brand het meest iconische huis in de soap in de as?

Gezelligheid troef in de aflevering van Thuis woensdagavond. Lekker tafelen bij Frank en Simonne met Tim en Sam. Bob en Tamara bespreken hun verbouwplannen met Lowie. Maar aan het einde van de aflevering slaat het noodlot toe. Het meest iconische huis van de Eén-soap vat vuur.

Eva De Poorter

Frank permitteert zich door de verkoop zelfs een folietje in de vorm van een grill/raclette-toestel. “Nu we zo veel geld gaan binnen rijven, mogen we toch een surpluske hebben”, zegt hij tegen zijn Simonneke. En hij nodigt prompt Tim en Sam uit om te komen eten. Na een gezellige avond doet Frank nog braaf de lampjes, kaarsjes en de kerstverlichting uit en het koppel trekt naar bed.

Wie goed gekeken heeft, zag het iconische schilderijtje dat Florke ‘ons moe’ zaliger er had gehangen. ©  Eén

Maar wanneer alle lichten uit zijn, knispert de elektriciteit en klinkt er een luide plof in de keuken van de Bomansen. Je hoort het vuur aanwakkeren, vlammen knetteren. Tot plots een vlam tevoorschijn schiet die zich razendsnel door de keuken verspreidt. Zelfs de sticker van het Rode Kruis die er al sinds 1995 hangt, wordt door de vlammen gelikt.

Met die onheilspellende scène sluit de aflevering van woensdagavond af. En blijft de kijker met vragen zitten. Raken Frank en Simonne op tijd uit het huis? Wat is de oorzaak van het plotse vuur? En is dit de brand die het iconische Bomans-huis dat al 25 jaar meegaat – zo lang als Thuis bestaat – volledig in de as zal leggen?

Het huis van Frank en Simonne gaat al 25 jaar mee. ©  Eén

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER