Het Vlaams Parlement heeft woensdag 108 corona-aanbevelingen voor het onderwijs unaniem goedgekeurd.
Volledig scherm
Het Vlaams Parlement heeft woensdag 108 corona-aanbevelingen voor het onderwijs unaniem goedgekeurd. © Photo News

Vlaams Parlement keurt 108 corona-aanbevelingen voor het onderwijs goed

Het Vlaams Parlement heeft woensdag 108 corona-aanbevelingen voor het onderwijs unaniem goedgekeurd. Het gaat om het derde pakket aanbevelingen vanuit de coronacommissie. De resolutie dringt onder meer aan op maximaal contactonderwijs, het prioritair wegwerken van leerachterstand tijdens de lesuren, betere ventilatie in de scholen en extra aandacht voor kwetsbare kinderen en voor het mentaal welzijn van leerlingen en studenten.

6 reacties

  • Annika Kerkhofs

    3 jaar geleden
    En wie denkt er aan de leerkrachten? Er wordt veel van hen verwacht. Te veel. Het aantal Corona positieve studenten neemt weer toe. En leerkrachten kruipen weer braaf achter de computer om te zorgen dat deze studenten tijdens hun quarantaine bij blijven. Contact onderwijs met studenten die digitaal meedoen. Niet te doen. Hele dagen achter de computer. Daar heb ik niet voor gekozen...Ik ben het beu. Dan maar een wat dommere generatie.
  • Hassan Oussehmine

    3 jaar geleden
    Het werkveld werd bevraagd . mmmmm Ik vind van mezelf dat ik een ervaren leerkracht ben die al meer dan 20 jaar voor de klas staat en heb niks gehoord. Niemand heeft ons iets gevraagd. Laat staan gecontacteerd. Alles word beslist zonder ons in te lichten. Zeker centrumscholen worden vaak in de kou gelaten. En wat betreft corona is dit nog steeds zo. Wij zijn kanonnenvlees, weten niet wie positief getest word en in quarantaine moet. Enkel door collega's horen we eens iets.
  • Sjonny Martero

    3 jaar geleden
    Als men vakanties gaat invullen met voor school presteren gaat een levenskwaliteit achteruit. Eens iets anders dan les krijgen is ook een niet te onderschatten les. Kampen, studentenjobs enz... .
  • Patrick Verbelen

    3 jaar geleden
    En maar blijven hameren op het openhouden van scholen, terwijl In het VK er in de zomer al signalen waren dat hun rol niet moest worden onderschat in verband met de verspreiding van het virus.
  • Alfons Hendrickx

    3 jaar geleden
    Maak hier ook maar lijsten met uitgaven voor de pandemie dat de burgers ook echt weten wat het virus kost aan de maatschapij,of er ook zulke uitgaven zijn op het nationaal vlak na