donderdag 17 december 2020 - Showbizz en cultuur
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

  Vier

de slimste mens ter wereld

Liesbeth Van Impe wikt en weegt de finalisten van ‘De slimste mens’

vier

Eervol gestrand in de halve finale van De slimste mens ter wereld na een sterk finalespel tegen Catherine Van Eylen. Het is geen bittere pil om te slikken voor de hoofdredactrice van onze zusterkrant Het Nieuwsblad Liesbeth Van Impe. Met de opgedane kennis over haar medekandidaten wikt en weegt ze hen voor de grote finale.

Ella Leyers (32) - Actrice

Sterktes: “Achttien afleveringen en elf finales gespeeld. Dan heb je niet veel gaten in je kennis. Ella kent het spel. Sowieso is ze topfavoriet. Voor een groot deel heeft ze De slimste mens ter wereld gedragen. Het record, de brains én de benen. Ze heeft het allemaal. (lacht) Nu moet ze het alleen nog afmaken.”

 

Zwaktes: “Ze rolt er koud in. Om weer je ritme te vinden in een enkele aflevering, dat is niet makkelijk. Het duo Catherine Van Eylen-Delphine Lecompte zit al sinds maandag samen en is al goed opgewarmd. Ze zijn al voor meerdere kandidaten dodelijk gebleken. Conner en mij hebben ze er na een aflevering uitgewipt.”

Ik duim voor Ella omdat: “Elk record een kroontje verdient. Het zou een mooi einde zijn van een mooi seizoen De slimste mens.”

Catherine Van Eylen (49) - VRT-sportanker

Sterktes: “Catherine is heel punctueel met namen en jaartallen. Ze heeft me ook verrast met haar kennis over jongerencultuur. Het videofragment van Lost Frequencies die draaide op het koninklijk paleis op de nationale feestdag bijvoorbeeld. Dat ze zijn naam wist, tot daar aan toe. Maar ze herkende ook het nummer. Het is niet meteen de kennis die je verwacht van vrouwen van onze leeftijd. (lacht) Bovendien doet ze een heel sterke finalerun. De kandidaten geven nu veel minder weg dan in de voorrondes en zij zit al aan haar vijfde finale-aflevering. Dat op zich is al straf.”

  Vier

Zwaktes: “De eerste keer dat ik met haar samen zat, was in haar vijfde aflevering in de voorrondes. Toen had ze een complete offday. Mogelijk begint nu ook de vermoeidheid te wegen na een lange aanloop. Maar als je ziet hoe ze die halve finale heeft gewonnen, dan weet je dat ze weinig zwaktes heeft.”

Ik duim voor Catherine omdat: “Het een troost zou zijn om eruit gespeeld te zijn door de toekomstige winnares.” (lacht)

Delphine Lecompte (42) - Dichteres

Sterktes: “Zij weet heel veel. En vaak ook wat de rest niet weet. In de halve finale wist ze bijvoorbeeld alles over de film Spartacus. Dat vond ik ongelofelijk straf. Veel mensen zullen wel iets weten, maar zo trefzeker? Heel straf. Bovendien zit ze daar complexloos. Ze vertelt grapjes en anekdotes, terwijl bij de rest de hersens geblokkeerd zitten. Ze is schijnbaar zo rustig.”

  Vier

Zwaktes: “Qua koelbloedigheid, killerinstinct en letten op je seconden in het finalespel denk ik dat anderen er beter in zijn. Al heeft ze Conner Rousseau dinsdag wel mooi afgeserveerd. Daarvoor was ze veel meer aarzelend, liet ze zich op verkeerde momenten zakken. Maar als ze dat scherp kan krijgen, dan komt het goed.”

Ik duim voor Delphine omdat: “Zij de meest intrigerende en interessantste kandidaat van het seizoen is. Sorry, Bockie! Je bent een goede tweede.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws