Theo Francken tijdens het voorval in de Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Francken tijdens het voorval in de Kamer. © Twitter

ONZE OPINIE. Dat Theo Francken een macho is, maakt van hem nog geen seksist. Hem dat verwijten is vooral contraproductief.

Theo Francken (N-VA) is boos en eigenlijk was zowat iedereen boos, dinsdagavond bij de ­bespreking van een wetsvoorstel, dat verdedigd werd door defensieminister Ludivine Dedonder (PS). Waar ging het over? De regering wil massaal nieuwe militairen aanwerven, maar heeft de fysieke selectieproeven opgeschort vanwege de coronacrisis. Francken vindt dat nogal ­gemakzuchtig en vreest dat de PS zo de ­poorten van het leger openzet voor ‘Xavier Waterslaeghers’. 

9 reacties

  • phil smedts

    1 jaar geleden
    Eerder een omhooggevallen kleuter. Waarom betalen we zulke figuren zoveel van onze torenhoge belastingen. Iedereen tegen elkaar opzetten en ruzie stoken, daar is NVA vooral kampioen in.
  • Monique Boeckaerts

    1 jaar geleden
    Wat een geklodder. Maar Francken heeft gelijk. Dedonder zou beter moeten weten en van Tik Tok wegblijven. Ook wat haar show betreft geldt voor veel politiekers. Hoe willen zij nog ernstig genomen worden door de kiezer als zij zich inlaten met alle mogelijke showprogramma's?
  • René Maes

    3 jaar geleden
    Wat is Francken wel ?De Theo is een ambrasmaker.Daarmee is alles gezegd.
  • Michel grillet

    3 jaar geleden
    ik ben al veel langer gedegouteerd van de attitude van de PS: mooi voorbeeld waarom ik steeds meer goesting krijg om VB te stemmen. heel de wetstraat moet eens grondig uitgemest worden
  • Philippe Deckers

    3 jaar geleden
    De PS wil zo haar werkloze en criminele kiezers een gemakkelijke job kunnen aanbieden. De Vlaamse belastingbetaler draait op voor de kosten.