Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ANP

Ja, grenzen sluiten zou nuttig zijn. Maar nee, we gaan het niet doen

"De grenzen sluiten is niet aan de orde." Premier Alexander De Croo (Open Vld) ziet meer heil in filtercontroles, mochten grote hordes buitenlandse shoppers de grens beginnen over te steken. Experts zien nochtans wel nut in het dichtgooien van de grensovergangen. Alleen ligt dat nu een pak moeilijker dan in het voorjaar.

72 reacties

  • Marc Saerens

    3 jaar geleden
    Ik vind dat 't meer op een wedstrijd tussen de verschillende landen begint te lijken. Waar ze alles sluiten, houden wij zoveel mogelijk open en andersom. Wanneer spelen ze de finale of hebben we nog niet genoeg doden??
  • stephanie huys

    3 jaar geleden
    Al diegene die Tenerife hier als voorbeeld gebruiken, informeer U eens beter zeg. Toeristen zijn wel nog welkom in Tenerife, lockdown geldt enkel voor mensen die leven op Canarische eilanden
  • Peter Nols

    3 jaar geleden
    En hier gewoon de winkels sluiten is zeker te gemakkelijk als oplossing.
  • Sven Stolk

    3 jaar geleden
    Men houd ze tegen aan de grens met ons leger. Of is het gemakkelijker ze uit steden te halen. Doe toch normaal politiekers. Echt wanbeleid. En toch kan ik morgen in het buitenland op vakantie hoebzot is dat? Neem heel de familie mee daar mogen we allen samen zijn en hier niet. Hoeveel gaan dat doen denk je met dit idioot beleid? Dan gaan we weer idem als dit jaar net na de winter. Knap hoor beleid.
  • fred degret

    3 jaar geleden
    Maand geleden zaten de belgen massaal in nederland te funshoppen , maar nu is de Croo bezig dat de nederlanders niet mogen komen funshoppen