©  Jimmy Kets

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt steeds sneller

In de periode van 7 tot 13 december zijn dagelijks gemiddeld 2.368 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in ons land, of 9 procent meer dan in de zeven dagen daarvoor. Niet alleen stijgt het gemiddelde al dagenlang, het stijgt ook steeds sneller.

adb
Bron: BELGA

De voorbije dagen werden stijgingen gemeld van 8, 6, 3 en 1 procent. Het gemiddelde stijgt dus steeds sneller.

Wel is het aantal afgenomen tests ook gevoelig gestegen in dezelfde periode: ongeveer 33.400 tests werden dagelijks uitgevoerd, een cijfer dat 12 procent hoger ligt dan de week ervoor. De positiviteitsratio - het percentage van die tests dat een positief resultaat oplevert - blijft dan ook hangen rond 8,1 procent. De week voordien was dat zo’n 8,4 procent.

Momenteel liggen 2.712 Covid-patiënten in het ziekenhuis. Dat is een daling met 2 procent. En er liggen ook nog 571 Covid-patiënten op intensieve zorgen in de Belgische ziekenhuizen, een daling met 4 procent.

Het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames verminderde in vergelijking met een week voordien met 2 procent, naar 183,4 per dag. De cijfers lijken te stagneren: woensdag was nog sprake van een gemiddelde van 182, wat een daling was met 6 procent in vergelijking met een week eerder.

Ook het sterftecijfer lijkt te stagneren. Het aantal overlijdens daalde in vergelijking met de week voordien nog met 6,9 procent, naar gemiddeld 92,7 per dag. Maar woensdag werd een gemiddelde van 91 gemeld, dinsdag van 90. Dat waren toen dalingen met respectievelijk 12,7 en 17 procent in vergelijking met een week eerder.

Sinds maart zijn in ons land al 18.278 mensen overleden aan het coronavirus, een toename met 100 in één dag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer