Dokters en verplegers in Luik zijn in de weer met een vermoedelijke coronapatiënt.
Volledig scherm
Dokters en verplegers in Luik zijn in de weer met een vermoedelijke coronapatiënt. © AP

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met coronavirus zit in opwaartse spiraal

In de periode van 7 tot 13 december waren er dagelijks gemiddeld 2.369 nieuwe besmettingen in ons land, of 9 procent meer dan in de zeven dagen daarvoor. Niet alleen stijgt het gemiddelde al dagenlang, het stijgt ook steeds sneller, zo blijkt uit de jongste cijfers van Sciensano. Het moet wel gezegd dat ook het aantal afgenomen test gevoelig gestegen is in dezelfde periode.

11 reacties

  • Vic Van Londersele

    3 jaar geleden
    Scholen dicht ( afstandsonderwijs ), eventueel een volledige lockdown overwegen .
  • Johny matheeuwsens

    3 jaar geleden
    Als ik die foto zie van 6 verplegers om één patient te draaien, dan is er inderdaad een groot en te zwaar probleem. Daar zijn sterke mensen nodig om (letterlijk)de ruggen van het verplegend personeel te ontlasten. Dat is geen werk voor alleen verplegend personeel.
  • Marc Schepens

    3 jaar geleden
    Locdown aub heren politici!
  • Lieve Devos

    3 jaar geleden
    En niet te vergeten al die jongeren die nu samenhokken aan de kust, zonder mondmasker, volop feesten o.w.v. einde examens in het SO, zich bezatten zodat gezond verstand niet meer aan de orde is, ...
  • RUDY Devolder

    3 jaar geleden
    Met of zonder Weyts,de scholen sluiten tot de beoogde resultaten behaald zijn. Ik denk dat een mensen leven belangrijker is dan een student die zijn jaar moet dubbelen.