Virologen en andere wetenschappers uit de expertengroep GEMS krijgen binnenkort een vergoeding voor hun advies.
Volledig scherm
Virologen en andere wetenschappers uit de expertengroep GEMS krijgen binnenkort een vergoeding voor hun advies. © Belga/Photo News

Wetenschappers uit expertengroep Covid-19 binnenkort betaald voor hun advies

Virologen zoals Marc Van Ranst, Erika Vlieghe en andere wetenschappers uit de Groep van Expert voor de Managementstrategie van Covid-19 (GEMS) werden tot op heden niet betaald voor hun inspanningen om de bevolking te overtuigen van het nut van de maatregelen ­tegen het coronavirus, schrijft Het Nieuwsblad. Daar zou binnenkort verandering in komen.

24 reacties

  • Jurgen De doncker

    3 jaar geleden
    Extra betaald zeker. Ze leven toch niet op water en brood nu.schande !
  • Gunter van Hecke

    3 jaar geleden
    ik zou ze 5 euro geven niet meer als ze het voor het volk zijn hadden ze gisteren strengere maatregels neer moeten leggen
  • Guido Volkaerts

    3 jaar geleden
    Betaald voor hun advies, dat lijkt mij nogal logisch... Maar dan moeten ze zich wel onthouden van een politiek getinte uitgesproken mening, voorkeur die ze er willen inrammen... En dan wel goed, duidelijk advies, niet van dat advies dat dagelijks draait als de wind.(Denk aan Van Ranst die lachte met de mondmaskers in het VTM nieuws en enkele dagen later onder politieke druk zijn kar keerde...). Dus experten: Gedraag jullie niet als popsterren, vedetten maar doe gewoon je job.
  • Marc Vinck

    3 jaar geleden
    betaald worden om niet overeen te komen en via verschillende meningen onrust te veroorzaken. Logisch., De politiekers worden om dezelfde reden ook betaald.
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Meer dan normaal ,die brengen tenminste kennis mee in het verhaal t.o.v. vele parlementsleden ( dromers )