REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Bitcoin blijft stijgen: voor het eerst meer dan 23.000 dollar waard

GeldDe digitale munteenheid bitcoin zet zijn sterke opmars door en is voor het eerst meer dan 23.000 dollar waard. Woensdag brak de cryptomunt voor het eerst door de grens van 20.000 dollar en daarna bleef die doorstijgen naar nieuwe recordniveaus.

9 reacties

  • Hans Grohee

    3 jaar geleden
    De Bitcoin is lucht, dit toont onmiddelijk aan op welk niveau deze "Expert" denkt.. Stop met denken in oude financiele termen, je investeerd primair niet in Bitcoin om veel geld te verdienen maar om de technologie erachter. Enkele uurtjes onderzoek en je komt al snel tot de conclusie dat financiele winsten niet enkel uit de Bitcoin munt komt maar door de vele andere Blockchain projecten die op dezelfde technologie gebouwd zijn.
  • Sven Reandor

    3 jaar geleden
    De waardestijging komt verder uit institutionele investeringen omdat deze ook beseffen dat dit het nieuwe goud is, sceptische mensen zullen nog veel harder huilen eens de BTC zijn echte waarde heeft. Maar mensen, blijf vooral geloven in gedrukt papier zonder achterliggende waarde. De US heeft de afgelopen 3j meer geprint dan de 30j daarvoor.
  • vanfleteren diederik

    3 jaar geleden
    De grote winst van enkelen wordt altijd betaald door het verlies van velen.
  • Bertus Bibber

    3 jaar geleden
    Het is misschien niet helemaal duidelijk maar een bitcoin is geen 'aandeel' en je bent niet verplicht om een volledige bitcoin te kopen. Je kan dus gewoon een stuk bitcoin van 20 euro kopen. Dat kan je op uw smartphone zetten of afprinten en in de kluis leggen als een ouderwetse kasbon. Je kan er ook iedereen ter wereld die een (gratis) bitcoin rekening heeft mee betalen zonder dat er een bank aan te pas komt. Terwijl het 'echte' geld elke dag minder waard wordt,koop ik online kado's met bitcoin
  • Walter Decock

    3 jaar geleden
    Nog een opmerking, is het de bedoeling dat de gewone burger nu 22000 dollar van zijn echte spaarcenten omzet in de fictieve Bitcoin omdat manipulerende analisten dit zo willen? En steunt de krant dit initiatief? Binnenkort kunnen we ook fictief voor 200 euro gaan eten bij Peter Goossens, smakelijk!