Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

De man die als back-up werd gehaald bij Malinwa, charmeert al 2,5 jaar: “Hoe Rits zijn broek hoog houdt, is grandioos”

Jupiler Pro LeagueHij won de strijd van Nakamba. Hield nadien Balanta maandenlang uit de basis en vervangt nu probleemloos aanvoerder Vormer. Mats Rits (27): destijds gehaald als back-up, maar “zó intelligent” – dixit z’n ex-coach Dennis van Wijk – dat-ie al 2,5 jaar charmeert bij Club.

8 reacties

  • Dave Janssens

    3 jaar geleden
    Speelde voor Real Madrid en werd één van de allergrootste Belgische talenten ooit beschouwd. Destijds vond ik 'm een beetje showman. De stagnatie navenant. Wat ik nog het meest aan hem bewonder is de metamorfose in zijn persoonlijkheid.
  • Tim Candaele

    3 jaar geleden
    Top speler. En is heel down to earth
  • Rik Cappelle

    3 jaar geleden
    Jos ge moogt toch niet vergeten dat Balanta verleden seizoen een leeuwenaandeel had in het behalen van de titel hé ! Hij was voor ons allen de betere versie van Nakamba en plotseling zou het een sukkelaar zijn.
  • Freddie HEREMANS

    3 jaar geleden
    Rits naar Club? Dat begreep ik toen niet... ene voor op de bank die 10 minuten mag invallen als ze 4-0 voor staan... Wat heb ik me vergist... Beste Belgische inkomende transfer van de laatste 3 jaar. Proficiat, Mats, je hebt vriend en vijand verbaasd, je bent zo goed, man!
  • Dirk Molin

    3 jaar geleden
    Moet altijd de voorkeur krijgen boven Balanta, met hem erbij was Club vorige week door tegen Lazio.