© Richard Shotwell/Invision/AP

Manager steelt 7 miljoen euro van Alanis Morissette en andere sterren

Jonathan Schwartz, de voormalige manager van de Canadese zangeres Alanis Morissette, heeft bekend dat hij bijna 7 miljoen euro van de zangeres en enkele andere sterren heeft gestolen. Morissette diende vorig jaar een klacht in tegen Schwartz nadat haar nieuwe manager had ontdekt dat er 4,5 miljoen euro van haar rekening was verdwenen.

neac

Schwartz was tussen 2009 en 2016 de manager van Morissette en dus verantwoordelijk voor haar bankrekeningen. Schwartz ontkende in eerste instantie dat hij het geld in eigen zakken had gestoken en vertelde dat hij het had geïnvesteerd in een illegale wietkwekerij. Nu heeft hij dan toch bekend dat hij 4,5 miljoen euro heeft gestolen van de Canadese zangeres en ook nog eens ongeveer 2 miljoen van andere sterren.

Morissette ontdekte de fraude toen haar nieuwe manager haar rekeningen eens goed bekeek. Morissette diende daarop klacht in tegen Schwartz en zijn voormalige werkgever GSO voor 15 miljoen dollar. Ondertussen heeft Morissette de klacht wel laten vallen na een akkoord tussen de verschillende partijen. Schwartz moet op 1 februari wel voor de rechter verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer