iStock
Volledig scherm
© iStock

Ouderenvereniging hekelt extra kosten voor wie niet digitaal bankiert: “Soms tot 12 euro voor één verrichting. Dat klopt niet”

De Vlaamse ouderenorganisatie Okra wil dat er paal en perk wordt gesteld aan de hoge kosten voor offline bankieren. "Niet-digitaal bankieren wordt buitenproportioneel hoger doorgerekend aan de klant dan de kosten van het digitaal bankieren. Dit terwijl er ook hoge kosten verbonden zijn met het digitaal bankieren (ontwikkelen apps, systeem cashless betalen, artificieel bankieren)", luidt het in een persbericht.

12 reacties

  • peeters jos

    2 jaar geleden
    Ik vind dat niet meer dan normaal. Onder hetzelfde motto van "de vervuiler betaalt".
  • Guido dyck

    3 jaar geleden
    Ben helemaal akkoord, de gebruiker dient alles zelf te kopen(laptop,gsm)z'n i-net betalen;zelf de verrichtingen doen en dat kost ' voor het houden van een zichtrekening" nog eens 35 e (1411 BFR!!) per jaar .En we krijgen een intrest van 0.11%.Bestolen bedrogen en belogen.En geen politieker die daarover eens een vraag stelt,want ze zitten natuurlijk in de RvB van Belfius (staatsbank).J'en ai marre des pervenus
  • Laurens Cappaert

    3 jaar geleden
    De hoge kosten voor papieren/ manuele verrichtingen dienen niet om de digitalisering te financieren. Die kosten zijn ter ontrading. Banken willen mensen digitaal laten werken, zodat het oude systeem kan worden gestopt. Ter vergelijking: wie een nieuwe wagen koopt houdt ook zijn oude wagen niet bij. Wie wil er immers 2x taksen, verzekering,... betalen?
  • Jan hertogs

    3 jaar geleden
    Banken zijn langzaam bezig de. Mensen int zak aan het zetten, het rare is allemaal tegelijk dus op voorhand afgesproken om zeker elkaar niet te beconcurreren wat wettelijk niet mag maar de regering doet lekker mee!
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    De waarheid is toch dat kosten vandaag in om even welke tak afgewimpeld wordt op ouderen .De kosten rekent men door aan ouderen die niet digitaal onderweg zijn.Zo ook met indexaanpassingen,wie is er steeds de klos,juist gepensioneerden,al 6 sprongen sinds Dehaene,goed voor 60 a 100€/maand minder vandaag dat men nog minder het rusthuis kan betalen,cru gezegd moet je bijna denken dat corona zeer welkom was om pensioenen te besparen want ze zijn ouderen liever kwijt dan rijk laat men uitschijnen