Alexander De Croo roept op om de grens niet over te steken komende weken. © Het Belang van Limburg

Leiders grensstreek roepen op in eigen land te blijven: “Alleen zo verslaan we het virus”

De Belgische premier Alexander De Croo, zijn Nederlandse ambtgenoot Mark Rutte en minister-president Armin Laschet van de aangrenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen hebben donderdag in een gezamenlijke video hun burgers opgeroepen om de komende weken de grens zo min mogelijk over te steken. “Dit is de enige manier om het virus te verslaan”, zegt De Croo.

Bron: BELGA

In het filmpje beklemtonen De Croo, Rutte en Laschet dat België, Nederland en Noordrijn-Westfalen bevriende buren zijn en dat hun burgers in normale tijden graag bij elkaar op bezoek gaan.

“In deze moeilijke tijden moeten we samen solidair zijn. Jammer genoeg betekent dit nu dat we in eigen land moeten blijven, de regels moeten volgen en enkel de grens oversteken voor essentiële reizen. Niet voor het plezier, niet om te shoppen met vrienden en familie. Dit is de enige manier om het virus te verslaan”, zegt De Croo. “Hoe beter we de regels volgen, hoe sneller we weer bij elkaar zijn.”

Hoewel het coronavirus opnieuw aan een opmars bezig is, zijn de grenzen tussen België, Nederland en Duitsland niet dicht. België, dat dit voorjaar in de eerste coronagolf wel de grenzen sloot, bereidt wel een flyercampagne in het grensgebied voor, en de Belgische politie gaat de komende weken tijdens gewone verkeerscontroles ook grondiger controleren op het naleven van de verplichting om een Passenger Locator Form in te vullen.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer