Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Distributienettarieven elektriciteit dalen opnieuw

De distributienettarieven voor elektriciteit, die een groot deel uitmaken van de energiefactuur, dalen in 2021 opnieuw. Dat heeft de Vlaamse energieregulator Vreg bekendgemaakt. Voor aardgas is er een lichte stijging. Eigenaar van zonnepanelen betalen ook wat extra.

6 reacties

  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Weer een taks om de staatskas te vullen wij worden ,bedankt ,omdat we zonnepanelen gelegd hebben
  • Gilbert Rodts

    3 jaar geleden
    Je hebt dan eens zonnepanelen liggen om uit te sparen dan gaan ze het zo doen .
  • walther truyens

    3 jaar geleden
    ik snap het niet , als de distributietarieven dalen dan zou het procumententarief ook moeten dalen want dat was de reden , bij het terug opnemen van de op het net gezette stroom daar moesten ze distributietarieven voor hebben , ze zijn weer een georganiseerde diefstal verder aan het zetten , en de mensen waren nog niet geleerd , want dit jaar hebben er 50000 eigenaars zonnepanelen gelegd , maar ik denk niet dat ze goed kunnen tellen en binnen enkele jaren gaan hun ogen open.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Nu eerlijk?.Als je dat hier leest wat die zonnepanelen kost aan taks zou amper 200€ per jaar "kunnen" besparen,als daarvoor zonnepanelen moet leggen ,rekening houdend dat een installatie 8000€ (dat is dan nog niet de duurste)kost wil zeggen dat pas na 40 jaar die terug is betaald(en dan mag die taks nog niet stijgen met de tijd),nu dan besluit je maar 1 ding ,het loont gewoon niet zonnepanelen te leggen dat is al 1,ten tweede ,geen enkele installatie zal de 40 jaar halen.
  • Prosper Van Toedeloe

    3 jaar geleden
    Hoe kunnen die tarieven nu stijgen ? Er word niks aan die leidingen gedaan, tenzij het echt nodig is. Alleen de aandeelhouders varen er wel bij.