Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil niet weten van een verlengde sluiting van de scholen na de kerstvakantie.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil niet weten van een verlengde sluiting van de scholen na de kerstvakantie. © BELGA

Weyts wil niet weten van sluiting scholen tot eind januari

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil niet weten van een verlengde sluiting van de scholen na de kerstvakantie om een nieuwe golf van coronabesmettingen tegen te gaan. "We gaan de scholen níet sluiten omdat sommigen kinderen willen misbruiken als een loden gevangenisbol aan de enkel van hun ouders, als manier om hén thuis te houden", zo reageert Weyts fel aan Belga. 

45 reacties

  • Thomas Anderson

    3 jaar geleden
    We blijven steeds waakzaam en we drijven de inspannin­gen constant op met nu ook sneltesten die we zélf uitrollen.Als de uitrol zoals de laptops zijn dan moet je niet veel verwachten!
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Denk eens aan de werkenden die moeten er weer voor opdraaien
  • Jean Donny

    3 jaar geleden
    Weyts zit op een verkeerd spoor en heeft last van tunnelvisie, allemaal wel goed bedoeld maar met goede bedoelingen alleen lossen we de pandemie niet op.
  • Philiep Van Cauwenberghe

    3 jaar geleden
    Als scholen nu dichtgaan kunnen we toch toekomstige vakanties herschikken in 2021.
  • dominiek demeulemeester

    3 jaar geleden
    Idd, scholen open houden, bij ons bijna geen besmettingen, maar kijk eens naar Brussel, winkels terug sluiten, da's toch duidelijk en zwaardere kontroles en boetes!