Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Bijna 1 op de 6 Belgen heeft dagelijks buikpijn

Uit een rondvraag bij 1.000 Belgen door marktonderzoekbedrijf Ipsos blijkt dat 54 procent van de Belgen elk jaar minimum 1 keer last van buikpijn heeft, 2 op de 3 hebben er minstens maandelijks last van en 1 op de 6 zelfs dagelijks. Toch wachten mensen met buikpijn vaak te lang om hun huisarts of apotheker te raadplegen om hun klachten gerichter aan te pakken. Dat hebben vertegenwoordigers van artsen en apothekers donderdag gezegd op een virtuele persconferentie.

4 reacties

  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    herken de problemen. En bij mij is het soja en afgeleiden. Ik kan daar absoluut niet tegen, 1 product waar dat inzit en ik heb een hele dag en nacht "plezier". Probleem is: ze zwieren dat praktisch overal in. Beter terug naar "eerlijke" producten van bij ons, vers en zonder toevoegingen.
  • pascal demarets

    3 jaar geleden
    Ik had vroeger ook steeds buikpijn. Dat is volledig verdwenen door gluten te schrappen.
  • Marco Maerten

    3 jaar geleden
    De westerse leefstijl is daar niet vreemd http://aan.In landen waar men veel gezonder eet zoals Corsica en bij de Kuna indianen op de eilandjes voor Panama zijn vele ziekten zoals kanker,hoge bloeddruk,darmproblemen uiterst zeldzaam en worden de mensen gezond ouder.
  • Zulma De Saeger

    3 jaar geleden
    drink elke dag aloe vera geperst uit de gel van echte bladeren die je in de kleine afrikaanse boetiekjes kunt kopen