De Gentse Feesten breiden alvast niet uit
Volledig scherm
De Gentse Feesten breiden alvast niet uit © Wannes Nimmegeers

Te weinig aanbod voor 12- tot 25-jarigen: Gentse Feesten krijgt ‘urban festival’ voor jongeren

GentDe stad heeft een toekomstvisie uitgewerkt voor de Gentse Feesten. Niet dat alles plots anders moet, maar er moet wel richting worden gegeven aan het stadsfestival. Zo valt bijvoorbeeld op dat er te weinig aanbod is voor 12- tot 25-jarigen en daarvoor wil de stad in 2021 al een ‘urban festival’ binnen de Feesten organiseren. Verder wordt er gesleuteld aan subsidies, duurzaamheid en toegankelijkheid, ook bij andere evenementen.

  1. DE DAGSCHOTEL. Dali in Gent, waar je elke dag een ander driegangenmenu krijgt voor 17,30 euro: “Soms zetten we heimelijk toch vegetarisch op het menu”
    PREMIUM

    DE DAGSCHOTEL. Dali in Gent, waar je elke dag een ander driegangen­me­nu krijgt voor 17,30 euro: “Soms zetten we heimelijk toch vegeta­risch op het menu”

    Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men nog zelden een restaurant met dagschotel tegen. Maar klopt dat wel? HLN gaat op zoek naar de gezelligste eethuizen waar je bij een goed glas nog een warme maaltijd kan krijgen. Wij gingen langs bij restaurant Dali in Gent, waar er nog elke dag een nieuw driegangenmenu op de kaart staat. “Dagelijks zijn er zo’n 50 dagmenu’s beschikbaar, maar soms zijn die tegen het avondmaal al op’”, zegt medewerker Sandra Stoops (42). Zij vertelt hoe het restaurant het allemaal gebolwerkt krijgt. En waarom er nooit ‘moussaka’, maar ‘gehaktschotel met aubergine en tomatensaus’ op de menukaart staat.
    Gent
  2. Wat te doen in Gent dit weekend? Van raven op een zondagmiddag tot gewoon een kunstmarktje afschuimen
    PREMIUM

    Wat te doen in Gent dit weekend? Van raven op een zondagmid­dag tot gewoon een kunstmarkt­je afschuimen

    Nog geen plannen voor dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Geen nood, want met onze tips kan je weekend niet meer stuk. Uitgaan op goa-trance op een zondagmiddag, voedsel voor de geest tijdens Speakers Corner of een kunstmarkt aan Kasteel Borluut in Wondelgem? Jawel: aan animo opnieuw geen gebrek in de mooiste stad van Vlaanderen. Dit zijn onze tips voor het weekend van 4 en 5 mei in Gent.