©  BELGA

 ©  Photo News

 ©  BELGA

 ©  Photo News

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Malinwa kan niet stunten tegen Club, degradatiezorgen nog wat groter

KV Mechelen heeft zonder technische staf niet kunnen stunten tegen landskampioen Club Brugge. De Kakkers hielden nochtans lange tijd gelijke tred en kregen meteen na rust dé kans om op voorsprong te komen, maar scoren lukte zoals wel vaker dit seizoen niet. Club deed dat wel twee keer in vijf minuten, en nog een derde maal in het slot, en kroonde zich zo tot verdiende herfstkampioen. Malinwa blijft achter met een 2 op 15.

ONS OORDEEL. Geen buizen bij KV, Thoelen blinkt uit bij rentree

Trainer in spe De Camargo die een opwarmingsoefening van de aanvallers leidt. Het is een tafereel dat we ten vroegste volgend seizoen pas dachten te zien. Nood brak wet Achter de Kazerne. Een reeds fel onthoofde technische staf verloor donderdagochtend ook nog eens zijn kopman. Vrancken voelde zich futloos, en klaagde over hoofdpijn. De sneltest gaf zoals verwacht een positief resultaat, wat het ontbrekend aantal stafleden op acht stuks bracht. Opleidingshoofd Swinnen, die tien jaar assistent was, nam de honneurs waar als gelegenheidscoach.

Balverlies niet afgestraft

Gelukkig voor KV bleef de schade bij de spelersgroep beperkt. Na Van Damme raakte enkel Voet besmet. Zo kreeg Bushiri voor het eerst sinds 2 oktober nog eens zijn kans. Op het middenveld achtte de thuiszittende Vrancken Defour klaar voor een basisplaats, waardoor Kaya opnieuw naar de bank verhuisde. De opvallendste wissel vond zoals aangekondigd in doel plaats. Thoelen verving Coucke, die het gelag betaalde voor zijn slappe tussenkomst tegen Waasland-Beveren. Dan had Clement minder zonder aan zijn hoofd. Sinds de 2-2 uit de heenmatch tegen Malinwa pakte zijn ploeg 13 op 15 in competitie. In zijn jongste vier matchen hield blauw-zwart de nul. Geen reden dus om de basisploeg na de 0-2 zege van vorige zondag bij Antwerp om te gooien.

De individuele fouten waren hét gespreksonderwerp van de eerste seizoenshelft in de Mechelse kleedkamer, en leken KV ook nu op achterstand te brengen. Vranckx miste op het halfuur zijn controle, waardoor Vanaken Diatta op weg naar doel zette. De Senegalees was mild voor de geteisterde Mechelaars en schoof de bal naast. Het eerste gevaar schudde iedereen wel wakker na een slaapverwekkende openingsfase. In de daaropvolgende minuut kopte Vranckx een voorzet van Wernersson over. De kansen mooi verdeeld zo, en jammer genoeg ook de blessures. Lang en Defour gingen er kort na elkaar bij zitten. Okereke en Kaya kwamen in hun plaats. Het slotoffensief van een evenwichtige eerste helft kwam van de bezoekers. Vanaken streelde een vrijschop van De Ketelaere met het hoofd. Met een ultieme reflex ranselde Thoelen het leer uit zijn doel.

Dominant Club na rust

De tweede helft leverde nog straffere kansen én reddingen op. Mata veegde de inzet van Walsh alsnog van de lijn, tot frustratie van aangever Schoofs die de reclameborden net niet kapottrapte. Aan overzijde hield het doelhout eerst Vanaken en vervolgens Diatta van een doelpunt. Toch bleef een Brugs doelpunt niet uit. De Ketelaere dribbelde knap de zestien binnen. Uiteindelijk vloerde Kaya in een scrimmage met Diatta zijn eigen doelman. Van 0-1 ging het razendsnel naar 0-2. Diatta rondde een één-twee met Vanaken netjes af. Ook zondag op de Bosuil stond de Brugse topschutter al aan het kanon.

De thuisploeg reageerde nog met schuchtere pogingen van Mrabti en Schoofs, maar een echt tegenoffensief zat er niet meer in. Okereke maakte er in het slot zelfs nog 0-3 van. Zo moet KV Mechelen nu ook nummer zeventien Moeskroen naast zich dulden, dat gelijk speelde tegen OH Leuven, de tegenstander van aanstaande zondag. Club Brugge sluit de heenronde van de reguliere competitie af op de leidersplaats.

    MEER OVER Jupiler Pro League

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER VOETBAL