© GVB

Verloren trouwring na 53 jaar weer terecht

Charles Claes en Irma Teunckens, allebei 73, kunnen hun geluk niet op. 53 jaar geleden verloor Irma haar trouwring nauwelijks twee maanden na hun trouwfeest. De hoop om die ooit terug te vinden was allang opgegeven tot ze zaterdag plots telefoon kreeg van een koppel dat haar ring had gevonden dankzij een metaaldetector. De voornamen en de trouwdatum leidden hen naar het juiste adres.

gvb

“Toen ik mijn ring verloor woonden we nog niet in Lommel, maar in Olmen”, gaat Irma terug in de tijd. “We waren een familie van boeren en natuurlijk hielp ik ook. Zo ben ik toen in de stallen of op het veld mijn trouwring verloren.” Dat was een drama. “Ja, ze heeft een week aan een stuk gehuild. Een week later zijn we bij de juwelier nog een andere ring gaan halen, maar dat is toch niet hetzelfde”, herinnert Charles zich. In 1974 kwam het echtpaar in Lommel wonen. De hoop om de ring ooit nog te vinden was daarmee helemaal opgegeven.

Gouden bruiloft

Tot er vorige week plots telefoon kwam. “Mijn vriendin en ik wandelen al eens graag met de metaaldetector en twee maanden geleden in een Olmens bos hadden we prijs”, vertelt Jef Kerkhofs (37) uit Meerhout, die samen met Natasja De Bie (30) op de ring stootte. “Die stak heel wat centimeters onder de grond. In de trouwring zagen we een trouwdatum en de voornamen ‘Charles en Irma’ gegraveerd.” Het koppel begon een heuse speurtocht om de eigenaars te vinden. “Via internet hadden we nog een Irma en Charles uit het Antwerpse gevonden waarvan de man al was overleden, maar hun trouwdatum kwam niet overeen.” Het zette Jef aan het rekenen. “Als die mensen sinds 1964 getrouwd zijn, dacht ik, dan hebben ze in 2014 hun gouden jubileum gevierd. Met de zoekterm ‘gouden bruiloft’ zijn we toen op het internet bij het infoblad van Lommel beland. Zo kwamen we al snel bij het juiste echtpaar terecht. Toen we Irma ter controle vroegen naar de trouwdatum en haar vertelde dat haar antwoord in de ring stond, hoorden we haar naar adem happen van geluk.”

“We hebben ze onmiddellijk uitgenodigd”, vertelt Irma. “De ring was nog in perfecte staat, ik ben hem onmiddellijk terug beginnen dragen. Onbeschrijfelijk, wat een geluk.” Charles knikt. “Dit zijn vrienden voor het leven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer