Aziz Hajoui (links). 
Boven (vlnr): Younes Bakkouy, Ismail Bakkouy, Mohamed Bakkouy, Houdaifa Am-mi. 
Onder (vlnr): Fayssal Oussaih, Feisal Yamoun, Abdelgabar Hamdaoui, Mohamed Mezroui.
Volledig scherm
PREMIUM
Aziz Hajoui (links). Boven (vlnr): Younes Bakkouy, Ismail Bakkouy, Mohamed Bakkouy, Houdaifa Am-mi. Onder (vlnr): Fayssal Oussaih, Feisal Yamoun, Abdelgabar Hamdaoui, Mohamed Mezroui. © rv

De Syriëstrijder die ouderschapsverlof opnam en 13 lotgenoten die vandaag ook hun Belgisch paspoort verliezen

Voetbaltrainer worden. Dat was de droom van Aziz Hajoui. Daar had hij zelfs een cursus in Amerika voor over. Tenminste, dat maakte hij iedereen wijs. Want eigenlijk vertrok de man uit Mortsel naar Syrië. Hij vroeg zelfs ouderschapsverlof aan om zich voor te bereiden op de jihad. Nu is zijn Belgisch paspoort ingetrokken.

9 reacties

  • Gerard Teeuws

    3 jaar geleden
    Allemaal eigen Belgische schuld. Geef mensen in nood een tijdelijke verblijfsvergunning. Maak ze nooit Belg. Geef een tijdelijke werkvergunning en als de oorlog stopt in hun land, terug. Zeker geen dubbele nationaliteit. Men kan geen twee heren dienen.
  • Victor OOMS

    3 jaar geleden
    Eindelijk maar het is oogverblinding denk ik. Dit staat in maar het aantal dat ze uitdelen durft men niet te tonen en zeker niet met deze regering want deze moeten stemmen ronselen, het gaat niet helpen maar ze doen het. Waarom moet men twee of meer nationaliteiten hebben? Om te profiteren en zeker in dit land want vreemdelingen worden geholpen en wij moeten voor alles zelf zorgen.
  • vanaeken jokke

    3 jaar geleden
    Gelukkig hebben we een Man gehad Theo Francken die er voor zorgde dat de Belgische nationaliteit kon af genomen worden.Want met groen en SPA in de regering zou die wet er NOOIT gekomen zijn Bedankt Theo.
  • Christian Eeckhout

    3 jaar geleden
    Uiteindelijk, maar dit is slechts een druppeltje op een hete plaat! Nog honderden te gaan. Het principe zou moeten zijn, iedereen is welkom ( ongeacht afkomst en religie )gelijk in een democratie, voor zover zij deze en haar inwoners respecteren, de geldende wetten naleven, positieve deelname in de samenleving leveren enz. En zeker niet haat en bedreigingen uiten en of goedkeuring of deelname aan extremistische acties.
  • Jean-Paul Hoornaert

    3 jaar geleden
    om de Belgische nationaliteit te verwerven moet men minsten vijf jaar in België wonen en respect hebben voor onze cultuur en onze traditie en ons geloof en zonder straf register