“Laat kinderen alstublieft nooit hun eigen ‘vleesjes’ bakken”: brandweer geeft advies voor veilige gourmet, fondue of teppanyaki
Nu iedereen de eindejaarsfeesten wellicht thuis in kleine kring gaat doorbrengen, halen meer mensen wellicht hun fonduepot, gourmetstel of tafelgrill weer boven. “Maar die verhogen het risico op brand en brandwonden”, zegt Frank Samson. De brandpreventieadviseur vertelt hoe je het zo veilig mogelijk houdt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Welke drank is het gezondst bij je ontbijt? Diëtist: “Dit drinken op lege maag verhoogt je metabolisme met 30%”
-
PREMIUM
Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”
Vier op de tien werknemers in de Vlaamse horeca is volgens Horeca Vlaanderen op zoek naar meer balans tussen werk en privé. “En dat kan ook écht”, getuigt chef Ben Jacobs die naar Denemarken verhuisde om in het vijfde beste restaurant ter wereld te gaan werken. Wat kan de Belgische horeca leren van de Denen? Hij vertelt zijn verhaal en Jonas Kellens van Dim Dining (*) en Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen leggen uit wat we hier ook kunnen doen. “Maar er is een addertje.” -
PREMIUM
Tips van professionals om gezellig én veilig kerst te vieren rond een vuurschaal: “Gooi dennenappels in het vuur en maak chili”
Binnen mogen we zo goed als geen mensen uitnodigen, maar in de frisse buitenlucht kunnen we met vier mensen afspreken. En daar maken we het beste van: met een deken, glühwein en een sfeervol vuurtje. De co-owner van een tuincentrum vertelt hoe je de beste vuurschalen en korven uitkiest, een partyplanner hoe je voor sfeer zorgt en een prof hoe je op een veilige manier een vuurtje stookt. “Kies niet voor het duurste model, want nadat je een schaal enkele keren gebruikt hebt, begint die sowieso te roesten.” -
-
Spaargids.be
Geen huwelijkscontract afgesloten: wat staat je dan te wachten bij een scheiding of overlijden?
-
Kan je de houdbaarheid van vlees verlengen door het al te bakken en in de koelkast te bewaren?
In de supermarkt kan je vaak vleesverpakkingen kopen met korting omdat ze die dag zelf vervallen. En iedereen verliest weleens vlees in de koelkast uit het oog. Kan het helpen om dat vlees dan eerst op te bakken of om het in te vriezen om de houdbaarheidsdatum te verlengen of niet? Levensmiddelenchemicus Bruno De Meulenaert legt uit. -
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
Verrassend: dit is het beste moment om ’s morgens je tanden te poetsen
-
HLN Shop
Is een automatische elektrische fiets interessant voor jou?
-
PREMIUM
Goedkoper dan een dure proteïneshake én goed voor spierherstel: welke chocolademelk is de beste keuze na het sporten?
In de winkelrekken zie je veel producten met extra proteïnen. “Maar je kan na het sporten ook gewoon chocolademelk drinken om te herstellen”, legt diëtiste Sanne Mouha uit. Kies je een variant met of zonder suiker? Eentje met soja of met extra proteïnen? Mouha helpt je de juiste keuze te maken en verheldert waarom de drank je spieren herstelt: “Maar niet elke chocomelk is geschikt na je sportmoment.” -
PREMIUM
Van toffe sokken in wijnthema tot Japanse whisky: 20 culinaire cadeaus onder de 50 euro van en door foodies
Heb je met familie of vrienden Secret Santa gedaan en ben je nog last minute op zoek naar kerstcadeaus onder de 50 euro? Geen paniek, wij snoepten de 20 ideale culinaire geschenken af die op de wishlist prijken van chef Peter Goossens, gastheer Jonas Kellens, sommelier Sepideh Sedaghatnia en bartender Noa Van Ongevalle. Van leuke hebbedingetjes tot handige tools voor de gepassioneerde hobbykok: uitpakpret gegarandeerd! -
Nieuwe ‘Orri-mandarijnen’ in de supermarkt en die smaken anders: “Plus, ze hebben amper pitjes”