Direct naar artikelinhoud
Filmnieuws

‘Star Wars’-acteur Jeremy Bulloch (75) overleden

Jeremy Bulloch.Beeld EPA

De Britse acteur Jeremy Bulloch is donderdag op 75-jarige leeftijd overleden. De man is vooral bekend van zijn rol als premiejager Boba Fett in de originele Star Wars-trilogie. 

en

Het overlijden van Bulloch werd bekendgemaakt op de website van de acteur. “Jeremy is vredig gestorven, in het gezelschap van zijn vrouw Maureen en drie kinderen”, is te lezen op zijn website. “Hij spendeerde zijn laatste dagen in een ziekenhuis in dezelfde buurt van zijn woonplaats.”

De acteur kampte al enkele jaren met de ziekte van Parkinson. In het statement staat te lezen dat hij stierf door gezondheidscomplicaties. Of die rechtstreeks met zijn aandoening te maken hebben, is niet duidelijk.

Bulloch heeft in zijn leven in meer dan 100 films en series gespeeld. Hij was vooral bekend van zijn rol als premiejager Boba Fett in de originele Star Wars-films The Empire Strikes Back (1980) en Return Of The Jedi (1983). Onder zijn bekendste rollen vallen ook die in de Bond-films The Spy Who Loved Me en Octopussy. Hij was ook meerdere malen te zien in de serie Dr. Who.

In 2013 sprak hij nog eens over een eventuele Star Wars-comeback. “Het leuke is: als ik een helm draag, weet niemand hoe oud ik ben.”