Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Op vakantie naar rode zone? Geen recht op uitkering als je daarna niet kan werken omdat je in quarantaine moet

Wie na een reis naar het buitenland in quarantaine moet en niet van thuis kan werken, kan onder bepaalde voorwaarden een uitkering krijgen als tijdelijke werkloze. Maar dat is níét geval als je willens wetens naar een rode zone op vakantie bent vertrokken. “Dan is er geen sprake van overmacht”, klinkt het bij de RVA.

73 reacties

  • Monique Verschueren

    3 jaar geleden
    Groot gelijk op reis vertrekken is eigen risico en groot gevaar om terug te komen met het virus en hier weeral veel mensen te besmetten, dus vind ik dat goed als ze in quarantaine moeten dat ze dit op eigen kosten moeten doen, en op reis gaan is wel iets anders als thuiswerk he
  • BART VANDEPITTE

    3 jaar geleden
    Walter Nees, waarom zou iemand die thuis werkt niet betaald mogen worden?
  • yves boussemaere

    3 jaar geleden
    het is een echte schande dat deze mensen op vakantie vertrekken hopelijk kunnen ze niet terug komen.Ook een zware fout van de politiekers om dit toe te staan!!Dan moet je ook nog eens kijken hoe men gestapeld zit in het vliegtuig dat mag allemaal waar is de afstand??Lucht in vliegtuigen wordt gefilterd als de installatie in orde is wat niet op ieder vliegtuig zo is ,en normaal MOET die lucht bacterie vrij zijn,wat zeker zo niet is!!Dus mensen blijf THUIS. Politiekers doe uw werk !!
  • Walter Nees

    3 jaar geleden
    Maar dan voor iedereen, dus ook voor de mensen die thuiswerken, zij mogen dan ook niet betaald worden. Anders discriminatie van de personen die niet thuis kunnen werken.
  • Marc Geerts

    3 jaar geleden
    Terecht en mensen die op reis geweest zijn en dienen opgenomen te worden in het hospitaal ook geen tussenkomst van ziekenkas .