Dieven ontvoeren, beroven en slaan slachtoffer

© Ss

Drie jongemannen uit Moeskroen riskeren drie jaar cel voor drie gewelddadige diefstallen. Een slachtoffer werd ontvoerd, beroofd en geslagen.

eva

“De beklaagden hebben zich niet alleen schuldig gemaakt aan laffe diefstallen, maar ze hebben ook nog eens meedogenloos gehandeld. Ze hebben de slachtoffers toegetakeld en een trauma bezorgd”, zei de openbare aanklager die drie jaar celstraf vorderde, waarvan de helft effectief.

In Marke in de nacht van 14 juli vorig jaar spraken Lorenzo G. (19), Zakariae A. (22) en Dylan H. (20) vanuit hun auto in het Frans een twintiger aan die op weg was naar huis. Op het moment dat de jongeman stopte om de vraag te beantwoorden, werd hij in de auto gesleurd. Het trio nam hem mee naar Moeskroen. Ze stopten aan een industriezone en fouilleerden hem op zoek naar een buit. De daders gingen aan de haal met een smartphone en negentig euro. Daarna gaven ze het slachtoffer nog een slag op zijn lip. De jongeman die zijn gsm kwijt was, moest te voet naar huis keren en kon tegen de ochtend naar de dokter gaan.

Geen zinnige uitleg

Vijf dagen eerder had het trio al twee gewelddadige diefstallen in Kortrijk gepleegd. Daarbij was toen ook Christian B. uit Doornik aanwezig. Eerst omsingelden ze een minderjarige jongen en gingen aan de haal met zijn gsm en portemonnee. Toen het slachtoffer kon wegvluchten door op zijn fiets te springen, kreeg hij nog slagen.

Later overvielen ze nog een man die uit een nachtwinkel kwam. Hij werd geschopt en kwam ten val. De daders stalen zijn rugzak.

De beklaagden konden geen zinnige uitleg geven voor hun daden. Ze waren onder invloed van alcohol op het moment van de feiten. Ze toonden wel berouw.

Alleen het minderjarige slachtoffer stelde zich burgerlijke partij en vraagt een schadevergoeding. Vonnis op 30 januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen