De Red Lions op een archieffoto. ©  BELGA

Derby tussen België en Nederland was mooiste internationale hockeywedstrijd van 2020

De derby tussen de mannenteams van België en Nederland werd door de fans tot mooiste wedstrijd van 2020 in de Hockey Pro League verkozen. Dat maakte de Internationale Hockeyfederatie vrijdag bekend. De Red Lions en Oranje speelden woensdag 4 november in Ukkel 4-4 gelijk, waarna de Lions in de shoot-outs met 3-1 aan het langste eind trokken.

Bron: BELGA

Het duel kreeg 29,14 procent van de stemmen. Een 1-3 overwinning van de Nederlandse vrouwen in Argentinië (22,73 %) en de 2-1 zege van India tegen de Red Lions (13,19 %) haalden ook de top drie.

“Het was een heel leuke wedstrijd om te spelen”, herinnert John-John Dohmen zich het treffen met Nederland. “Het was een offensieve wedstrijd, waarin beide teams vol voor de zege gingen. Het was jammer dat er geen publiek was, maar de tv-kijkers zullen er wel van genoten hebben. In de shoot-outs schitterde onze jonge doelman Loic Van Doren (24). Iedereen praat altijd maar over Vincent Vanasch en dat is normaal, want hij is onze eerste goalie en de beste van de wereld, maar Loic is ook heel goed.”

Vorige week werd een doelpunt van Red Panther Ambre Ballenghien al tot mooiste goal van het jaar in de Pro League verkozen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer