Organisator Miss België over heisa: “Onze hond is overleden. Dát is pas erg’’

© Miss België

© Miss België

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Guy D’hooge, “meneer ­Darline Devos”, wordt er in de Frans­talige media van beticht finalisten van Miss België onder druk te zetten en zelfs te bedreigen. “Ach, onze hond is net overleden. Dat doet mij meer pijn dan die aantijgingen.”

dhs

De controverse rond Miss België gaat voort. Eerst maakten de Franstaligen zich druk dat voor het vierde jaar op rij een Vlaamse de titel had veroverd. Daarna werd winnares Romanie Schotte beschuldigd van racisme. En nu ligt Guy D’hooge onder vuur.

De marketingmanager van Miss België en partner van organisatrice Darline Devos zou kandidaten bedreigen, schrijft de krant La Dernière Heure. “De meisjes worden geterroriseerd. Meneer Dar­line Devos dreigt met juridische acties als ze met de pers durven te praten”, blijkt uit anonieme getuigenissen. “In hun contracten staat dat ­negatieve publiciteit leidt tot boetes van 12.500 euro.”

LEES HIER. Kandidates Miss België hangen (anoniem) vuile was buiten van organisatie

La Dernière Heure en eerder al Sudpresse citeren uit een Facebookchat tussen D’hooge en een van de Franstalige kandidaten. Die had op haar profiel krantenartikels over de mediaheisa gedeeld. D’hooge drong erop aan de links te verwijderen, maar vond geen gehoor. “Jammer, morgen ontvang je een brief van onze advocaat”, liet hij het meisje weten.

Gevraagd naar een weerwoord door onze redactie wenst D’hooge niet te reageren. “Dat is geen schuld­bekentenis, maar ik denk dat het beter is te zwijgen. Bovendien is vandaag (gisteren, nvdr.) onze hond van achttien jaar overleden. Dat doet mij meer pijn dan al die aantijgingen in de Waalse pers.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen