©  JEFFREY GAENS

Peter Maes voor cruciaal duel tegen Zulte Waregem: “Vooruit kijken en selectie sterker maken”

Pieter Vanlommel

De voorlaatste afspraak - tenminste als de match tegen Beerschot dit jaar niet wordt ingehaald - voor de winterstop is weer een hele belangrijke voor STVV. Mits winst in Zulte Waregem zijn de Kanaries niet langer alleen houder van de rode lantaarn. Vanzelfsprekend wordt dat niet. “Zulte Waregem is in alle compartimenten onder stoom gekomen”, blikt coach Peter Maes vooruit.

LEES OOK. Vijf vraagstukken voor Peter Maes voor alwéér een cruciale match voor STVV

In week twee van zijn ambtstermijn als coach van Sint-Truiden heeft Peter Maes naar eigen zeggen al een goed beeld gevormd van het vlees dat hij in de kuip heeft. “Ik denk te weten wat de groep nodig heeft op mentaal en fysiek vlak”, zo opende Maes zijn wekelijkse persbabbel. “Het is nu aan mij om de spelers mee te krijgen in mijn verhaal. Dit elftal wil voetballen en kan ook op balbezit spelen. Alleen moet het in een bepaald gedeelte van het veld creatiever zijn en rendement halen.”

STVV treft zaterdag Essevee op een slecht moment. De troepen van Francky Dury zitten na een mislukte competitiestart in de goede flow en pakten 7 op 9. “Ze hebben lang gezocht naar de ideale veldbezetting en lijken die nu gevonden te hebben”, oordeelt Maes. “In alle compartimenten is dit team onder stoom gekomen. Het is een ploeg met veel maturiteit en met een sterk middenveld dat een wedstrijd kan controleren.”

Asamoah en Steppe

Maes kan aan de Gaverbeek geen beroep doen op de geschorste Asamoah en de geblesseerden Steppe en Mmaee. “Met zijn groot loopvermogen had Asamoah een belangrijke rol op het middenveld”, aldus Maes. “Het wordt niet evident om zijn afwezigheid op te vangen. En Steppe is de intensiteit aan het opkrikken maar hij mag geen stappen overslaan in zijn revalidatie. Een doelman met rugproblemen is iets complex. Ik verwacht niet dat Kenny dit jaar nog fit geraakt.”

Met zaterdag Zulte Waregem en op tweede Kerstdag Standard spelen de Kanaries nog twee keer voor de winterstop. Wat wil Maes uit die twee afspraken halen? “Twee kan drie worden als de uitgestelde match tegen Beerschot op korte termijn wordt ingehaald”, corrigeert Maes. “Los daarvan wil ik één: resultaat boeken. En twee: verder bouwen op de positieve elementen van de match tegen Charleroi. We zitten in een fase waar we vooruit moeten kijken en de selectie sterker moeten maken. Hoe sneller dat gebeurt, hoe beter.”

De selectie:

 ©  STVV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer