Politie zit met inbraak in eigen commissariaat in de maag: dieven maken wapens en kogelwerende vesten buit

Politie en gerecht maken zich grote zorgen over een inbraak in het politiecommissariaat van Marcinelle (Charleroi). Daders gingen daar donderdagnacht aan de haal met wapens, uniformen, politieradio’s en kogelwerende vesten.

Thierry Goeman

De daders moeten rond 2 uur in de nacht van donderdag op vrijdag hebben toegeslagen. Want dan stoppen de opnamen van de bewakingscamera’s. Die werden door de daders eerst uitgeschakeld alvorens ze het gebouw zijn binnengedrongen, zo bevestigt het parket van Charleroi. Volgens een buurman, die de daders zag en alarm sloeg, waren ze minstens met zes en droegen ze bivakmutsen.

De daders, die wellicht niet lang in het politiegebouw zijn geweest, wisten goed wat ze zochten. Naast verschillende wapens namen ze uniformen mee, kogelwerende vesten en politieradio’s. Daarmee kunnen interventies van de patrouilles afgeluisterd worden. Maar volgens de politie zijn die radio’s intussen gedesactiveerd en dus niet meer bruikbaar.

Geen spoor

Grotere zorgen maakt men zich over de uniformen en de wapens die verdwenen zijn. Hoeveel wapens precies kon het parket vrijdag nog niet zeggen. De vrees is wel groot dat de daders ze zullen gebruiken om criminele feiten te plegen.

Het labo en een speurhond kwamen ter plaatse, maar voorlopig is er geen spoor naar de daders of naar hun buit. De federale gerechtelijke politie van Charleroi is met het onderzoek belast.

De politie van Marcinelle zit in een nieuw, goed beveiligd gebouw. Hoe de daders toch zo gemakkelijk zijn binnengeraakt, wordt nog onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen