Volledig scherm
PREMIUM

Deze leerkrachten maken zich ernstige zorgen over hun leerlingen: “Ze sturen WhatsApp-berichtjes van 8 uur ’s morgens tot 4 uur ’s nachts”

“Voor veel leerlingen biedt de school structuur en opvang. Die zijn ze nu kwijt, en dat vinden ze knap lastig.” Met de kerstvakantie voor de deur maakt lerares Kathleen Hofmans (49) zich grote zorgen, net als acht op de tien van haar collega’s. Niet alleen over de leerachterstand, maar ook over het welzijn van de leerlingen. Ook leerkracht Johan (57) is bezorgd: “Al die typische zaken die je maar één keer meemaakt in je middelbareschoolcarrière vallen weg”.

33 reacties

  • françois Van den Veyver

    3 jaar geleden
    Het zou me verwonderen zo die Paul Van de Velde een leerkracht is, met al die taalfouten in zijn commentaar... Eerder iemand die olie op het vuur wil gooien.
  • Paul Boeie

    3 jaar geleden
    Dat deden ze voor corona ook hoor , heb genoeg voorbeelden gezien .
  • stefaan peinen

    3 jaar geleden
    Het welzijn van de kinderen ?? Krijgen ze thuis geen eten misschien ? Het zijn tegenwoordig nogal fragiele kinderen geworden hoor! Voor het minste beginnen ze te bloeden.. bepamperd tot en met , ik zie het dagelijks .. als ze een vuilzak moeten buiten zetten smelten ze al! En de ouders? Je oogst wat je zaait , en ja , je moet er voor zorgen als ze thuis zitten...
  • Guido De Bruecker

    3 jaar geleden
    Met veel respect voor deze leerkrachten. Zelf ben ik ook leerkracht Frans bij volwassenen en ook daar is er nood aan sociaal contact onderling . Deze cursisten missen contactlessen omdat ze anders soms thuis alleen blijven zitten. Veel moed.
  • Francine Vanderstraeten

    3 jaar geleden
    Zijn wij hier de luxe problemen niet aan het aankaarten, dat heeft al niets meer te zien met de lege brooddoos die zes maanden in de top 10 stond!