De Croo noemde 2021 een overgangsjaar, maar ook een jaar van hoop.
Volledig scherm
PREMIUM
De Croo noemde 2021 een overgangsjaar, maar ook een jaar van hoop. © Photo News

Premier De Croo brengt boodschap van hoop, maar: "Niet uitgesloten dat we hier volgende week weer zitten"

"2021 wordt een overgangsjaar, maar ook een jaar van hoop." Versoepelingen kon premier Alexander De Croo (Open Vld) gisteren niet aankondigen, maar uiteindelijk werd er ook niet ingrijpend verstrengd. "Het is echter niet uitgesloten dat we hier volgende week opnieuw zitten."

72 reacties

  • Guy Vanacker

    3 jaar geleden
    Ik hoop dat je der niet meer kunt zitten .ze beginnen te informeren waar je woont.En durf maar niet uw huis te verlaten ; de gevolgen zul je je blijven achtervolgen!!!!!
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Hoe meer je boodschappen van hoop verkondigt hoe meer je aan geloofkracht inboet. 80% v/d mensen houdt zich aan de maatregelen ! Waar ? In Utopia ? Bij de Lockdown van Wilmès zag je nauwelijks verkeer op de weg. Nu lijkt het of alles weer normaal is. Zelf de files zijn terug. Ik ga haast denken dat slechtd 20% v/d mensen zich nog houdt aan de maatregelen.
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Willy Devroey : In het grote buurland Frankrijk is de avondklok op 24 december opgeheven. Zes volwassenen mogen samen vieren plus kinderen. Verplaatsingen van de ene regio naar de andere is toegelaten. De ski-pisten zijn gesloten maar de ski-oorden zelf niet. Frankrijk heeft dus geen zware lockdown. Wegblijven is de boodschap.
  • Henri Debedts

    3 jaar geleden
    Henri Debedts Proficiat Mr De Croo, typisch voor u. Geen drastische maatregelen durven treffen zoals een lockdown. Zoals uw partijgenoot De Block; Ze liet alle beschermingskledij en mondmakers vernietigen zonder ze te vervangen. Gevolg zeer veel doden in ouderlingen tehuizen en ze durft nu nog beweren dat ze al het mogelijke heeft gedaan .Mogelijk zal u nu ook een record vestigen en door gebrek aan moed om het nodige te doen aan de basis liggen van evenveel of zelf og meer doden
  • ludo sprangers

    3 jaar geleden
    De Premier moet een toespraak doen!Hij kan tonen dat hij tweetalig is! De inhoud is helaas maar povertjes! De boodschappen die hij brengt weten wij met zijn allen!Toch zeker degenen die de maatregelen volgen! We zitten als een leeuw in een kooi!Willy Sommers mag zingen zo als Stijn Meuris! Geen kus!