vincent duterne / photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© vincent duterne / photo news

Controle, controle, controle: niet langer vertrouwen op gezond verstand van reizigers

"In de meeste landen is de situatie slechter dan bij ons", zegt premier De Croo. Reizen is daardoor niet alleen sterk afgeraden, maar ronduit "dom", vindt minister van Volksgezondheid Vandenbroucke. Wie toch naar het buitenland reist, mag zich aan strikte regels én strengere controles verwachten. Niet-Belgen die naar ons land komen, moeten voortaan een negatieve Covid-test voorleggen.

87 reacties

  • christel seeuws

    3 jaar geleden
    Die op reis gaan denken enkel aan zichzelf en trekken zich niks aan van landgenoten en familie
  • Eddy Willems

    3 jaar geleden
    Controle, controle, controle... voor reizigers. Laat nu net daar het schoentje wringen. In november zijn volgens officiële cijfers van de 110.000 teruggekeerde reizigers 115 gecontroleerd, of net iets meer dan 0,1 %. Hoe durf je dan dergelijke onzin uitkramen? Ik heb de indruk dat men bij OVLD niet meer goed weet wat men vertelt en doet. De ene laat beschermingsmiddelen vernietigen en vindt dat niet maar dan normaal, de andere spreekt over onbestaande controles. Misschien eens naar de dokter?
  • Eddy Douwen

    3 jaar geleden
    Dat ge niet kunt rekenen op het gezond verstand van vele mensen is nu al wel heel duidelijk, zie elke dag maar weer de betrapte overtreders,en nu mensen zonder kontrole laten terugkomen van een vakantievliegreis is vragen om problemen,maar de 1é minister legt altijd de verantwoordelijk af bij de bevolking,nee hij heeft de bevoegdheid om er iets aan te doen ,en niet de schuld af wentelen op de bevolking ,op naar de 3é golf in januari dank zij onze overheid,overtreders weigeren in de ziekenhuizen
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    De enige reden dat België het nu beter doet dan de ons omringende landen zie je op de tijdlijn. België hinkt achter op de maatregelen rondom ons. Het zal dus hoogst waarschijnlijk zijn dat als de toestand verbetert in de landen rondom ons dat het hier nog blijft verslechteren.
  • Leonard Tonnelier

    3 jaar geleden
    Controle? Hoe? Door wie? Waar? Effectieve bestraffing? Zoals altijd alleen veel loze woorden en beloften, geen praktische uitvoering voorzien. Het enige wat hier tot in de details goed geregeld is, zijn alle mogelijke voorzieningen voor de politici van alle slag.