AP
Volledig scherm
© AP

Belgische vakbonden trekken juridisch ten strijde tegen Ryanair

De christelijke vakbonden ACV en CSC trekken naar het arbeidsauditoraat omdat de lagekostenmaatschappij Ryanair volgens hen de wet-Renault over collectieve ontslagen niet respecteert. Dat schrijft De Tijd vandaag.

7 reacties

  • eli bosch

    3 jaar geleden
    Wanneer gaat die gangstermaatschappij mijn geannuleerde vlucht van begin juli terugbetalen? 1 keer bij deze criminelen geboekt via CheapTickets, al even grote gangsters, maar nooit meer.
  • dirk claeys

    3 jaar geleden
    Waar zijn de vakbonden mee bezig, geen werk geen job toch!
  • Balve Jacques

    3 jaar geleden
    Er is niemand verplicht om voor Ryanair te werken.Als ze zo blijven doorgaan bij de vakbonden,zal Ryanair volledig weggaan uit België en zullen er nog meer werklozen zijn.Ik zou zeggen :Lang leve de vakbonden.
  • Chris Wauters

    3 jaar geleden
    @ Raf: het maakt niet uit waar de hoofdzetel is voor de wet Renault. Het zijn Belgische werknemers dus Belgische wetten zijn geldig.
  • Ludovic De Beuckeleer

    3 jaar geleden
    Ryanair heeft altijd al op de kant gelopen , hebben geen respect voor het personeel . geef ze groot gelijk daar de wet geld voor elk bedrijf dat hier is.
  1. DEBAT VAN DE DAG. Een goed idee? Vias wil snelheidsmarge bij flitscontroles fors verlagen
    13

    DEBAT VAN DE DAG. Een goed idee? Vias wil snelheids­mar­ge bij flitscon­tro­les fors verlagen

    Verkeersinstituut Vias pleit voor kleinere marges bij flitscontroles. Ze willen dat de marge niet meer dan 3 km/u bedraagt. Vandaag is die marge 6 km/u voor snelheden van meer dan 100 km/u. Op de autosnelweg kan je met andere woorden pas geflitst worden vanaf een snelheid van meer dan 127 km/u. Wat denk jij? Is een strengere marge een goed idee? Vanavond bundelen we jullie interessantste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
  2. INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Martens-Latem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”
    PREMIUM
    3

    INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Mar­tens-La­tem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”

    In Sint-Martens-Latem is een stoffelijk overschot ontdekt dat vermoedelijk al dertig jaar in een tuin begraven lag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Annie De Poortere, die op haar 48ste spoorloos verdween. Het parket zit met heel wat vragen, en hoopt dat het opgegraven lichaam een paar ervan zal beantwoorden. Maar kan dat nog, na dertig jaar? “Veel hangt af van de toestand waarin het lijk zich bevindt”, zegt Werner Jacobs, wetsdokter en professor gerechtelijke geneeskunde van het UZ Antwerpen.
    Sint-Martens-Latem