Volledig scherm
PREMIUM

Carl Devos: "Niet elke vergoeding "in naam van de koopkracht" is slim. Al die schulden maken België kwetsbaar"

Even leek het erop dat betere coronacijfers het Overlegcomité alle ruimte zouden geven voor de Brusselse kilometerheffing, een goed idee dat er mits betere uitvoering overal mag komen. Maar corona besliste anders. Met uitzondering van de cijfers was er daarover de afgelopen week nochtans goed nieuws. De vaccinaties zijn voorbereid. Politici namen afstand van te verregaande repressieve voorstellen. De top van het Openbaar Ministerie maakte politie en burgemeesters duidelijk waar de grenzen liggen. Frank Vandenbroucke liet weten dat hij de geheime rapporten, ontstaan onder premier Wilmès, stopt. Er komt meer transparantie.

17 reacties

  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    Kwetsbaar gezien zijn toenmalige schuld mocht belgie eigenlijk niet toetreden tot de eu. Dat was nadien een alibi om leden die totaal niet kredietwaardig waren toe te laten. In Belgie wordt vb uitgesloten als niet democratisch en in de eu zitten communistische alleenheersers en daar hebben liberalen nva ps sp en c&v en zelfs dewever totaal geen problemen mee. Dus laat de schulden maar oplopen. Wij betalen dat toch niet terug. We vragen eu om te printen. En schrijf maar op de spiegel.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @Jean-Pierre Clemens,heb dan ook niet over mensen die een appartementje bijeen gespaart hebben (die zullen sowieso geen geld krijgen)maar bedrijven(bedrijf en zelf-standigen) die appartementen aan de kust hebben (die ze dan ook nog fiscaal aftrekken) om als representatie gebruiken en tot overmaat de representatiekosten ook nog verhalen via hun bedrijfsonkosten.
  • pipo de clown

    3 jaar geleden
    Ik stel voor om enkel politiekers en overheidspersoneel een extra vergoeding te geven en niet de burgers. Hun aantal ligt namelijk net een heel klein beetje lager als belastingbetalende burgers.
  • Peter Walterus

    3 jaar geleden
    Collega Raf Peeters heeft deels gelijk, maar vele onder ons hebben een appartementje of buitenverblijf samen gespaard voor hun oude dag, hebben ze ook hard moeten voor sparen, voor een rustige oude dag te hebben, maar het zijn zij die tientallen buitenverblijven hebben die men moet aanpakken en zeker geen steunmaatregelen nodig hebben, die groep heeft het meestal niet op eerlijke wijze verdiend, en hebben geen recht op steunmaatregelen, moet ik erbij vermelden dat ik geen buitenverblijf bezit
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Hopelijk is de volgende regering ook Vivaldi is dan kunnen ze hun eigen puin opruimen tot het terug echt groen is . Dat is echte politiek .