Archiefbeeld van een uitslaande woningbrand in Asse begin dit jaar.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een uitslaande woningbrand in Asse begin dit jaar. © Mozkito

Dit jaar al 73 doden door woningbranden: “Groot deel veroorzaakt door elektrische toestellen of toestellen die aan het opladen zijn”

Het aantal doden door woningbranden in ons land was in vier jaar tijd nooit zo hoog. Dat meldt VRT NWS. Er vielen dit jaar al 73 dodelijke slachtoffers te betreuren, en dat zijn er twintig meer dan vorig jaar. De oorzaak ligt bij het hogere aantal woningbranden en volgens brandpreventieadviseur Tim Renders spelen elektrische toestellen daarin een steeds belangrijker rol.

20 reacties

  • herman schrijvers

    3 jaar geleden
    De assurancies zouden beter toezicht houden of de rookmelders er wel hangen , zoniet geen brandverzekering . Ik zelf heb er al jaren 7 hangen . En deze werken nog altijd prima .
  • Gerda Vetmuylle

    3 jaar geleden
    Een telefoontoestel met draaischijf is brandgevaarlijker dan een IPhone, een tv toestel van 1980 is brandgevaarlijker van een Led. Een wasmachine van 1978 is brandgevaarlijker dan eentje van 2000 ... er is dus wel degelijk véél verandert. Wie laat nu een oplader 24 uur inzitten ? Wie heeft er nu nog steeds geen rookmelder ? Wiens elektriciteitskast is nog van 1950 ?
  • Gert De Vries

    3 jaar geleden
    Conform CE... de producent betaalt
  • freddy vandersmissen

    3 jaar geleden
    Heb er hier een 12 tal in huis hangen,maar of het veel gaat helpen als je niet thuis bent betwijfel ik .
  • Jef Heffens

    3 jaar geleden
    Ruim de helft van de elektrische toestellen met Chinese makelij verkocht onder steeds veranderende merknamen voldoen niet aan de Europese regelgeving en Normen. De EU weigert pertinent adequate maatregelen te nemen en als eens een EU parlementslid toch interesse toont en actie onderneemt wordt hij pertinent geboycot en zelfs gesaboteerd door collega China aanbidders die meestal lid zijn van één of andere Chinees Europese culturele vriendschapsorganisatie.