Politie waarschuwt dat gewone politiewerk in gevaar komt door opeenstapeling van coronataken: “Het vat is af”

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bron: BELGA

Door de opeenstapeling van taken die agenten krijgen toegeschoven, dreigt gesnoeid te moeten worden in de reguliere politiewerking. Daar waarschuwt de politie zaterdag voor.

De overheid wil er strenger op toezien dat de coronaregels worden nageleefd. Daarbij wordt vooral richting politie gekeken om die verstrengde handhaving uit te voeren.

De politie zegt die opdrachten loyaal te zullen uitvoeren, maar waarschuwt voor capaciteitsproblemen door de vele extra taken. “Er wordt altijd richting politie gekeken, maar het vat is af”, aldus Nico Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie (VCLP) na een bijeenkomst van de taskforce Handhaving.

De topman van de lokale politie waarschuwt dat door de vele extra taken de reguliere werking dreigt te moeten inboeten. Hij denkt daarbij in de eerste instantie aan de gewone wijkwerking.

De politie vraagt dat ook andere diensten hun “verantwoordelijkheid” opnemen. Hij verwijst onder meer naar het Agentschap Zorg en Gezondheid en de NMBS. Die laatste zou bijvoorbeeld zelf moeten instaan voor de opvolging van de Covid-maatregelen, vindt Paelinck.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen