Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) © BELGA

Vlaamse overheid kondigt extra steunmaatregelen aan voor zwaarst getroffen sectoren

De Vlaamse regering voert een nieuwe steunmaatregel in voor bedrijven die zwaar getroffen worden door de coronacrisis. Er wordt in het bijzonder aan de evenementensector gedacht. Grote bedrijven kunnen tot 2 miljoen euro ontvangen. Vlaams minister-president Jan Jambon kondigde bij het begin van de persconferentie na de uitgebreide ministerraad “een verrassing” aan: er komt een nieuwe Vlaamse cultuurzender, ‘Podium 19'. “Met een knipoog naar Covid-19". 

61 reacties

  • Didier Cauberghe

    3 jaar geleden
    Altijd. Voor dezelfde doelgroepen de hele kleine zelfstandige die afhankelijk is van klanten die niet werken of van thuis uit aan het werk zijn die doen dus geen investeringen dus die kleine zelfstandige moet op niets rekenen geen steun vzn de overheid en geen inkomen maar dit is allemaal niet erg iedereen gelijk voor de wet zeggen ze in België ...
  • Jo Peeters

    3 jaar geleden
    Jan, verplicht Weyts om de kerstvakantie te verlengen tot de Corona cijfers echt dalen en onder controle zijn. Halve maatregelen kosten geld en mensenlevens.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Bedankt Jan er gloort weer een toekomst aan de horizon. Doe zo verder.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Vlaamse regering zou beter wat drastischer maatregelen nemen tegen de verspreiding van corona, dan zou er veel minder steun nodig zijn.
  • Pat Debal

    3 jaar geleden
    Jambon geef inplaats het beloofde opslag loon aan de zorg maar ja u bent voor de rijken daarom u zou ontslag moeten krijgen omdat uw belofte aan de zorg niet nakomt