De Britse premier Boris Johnson
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson © AFP

Boris Johnson kondigt nieuwe lockdown aan voor Londen en zuidoosten van Engeland: “Nieuw opgedoken variant coronavirus mogelijk 70 procent besmettelijker”

Londen, het zuidoosten en oosten van Engeland gaan vanaf zondagochtend opnieuw op slot. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson gezegd. De nieuwe restricties zullen volgens BBC in grote lijnen gelijk zijn aan de nationale beperkingen die in november in Engeland werden ingevoerd. De beperkingen duren twee weken en worden op 30 december herzien. Boris Johnson had het zaterdag ook over de nieuwe variant van het virus die circuleert. Hij zei dat die mogelijk 70 procent besmettelijker is dan de huidige. Diezelfde variant is volgens Marc Van Ranst ook al in België opgedoken:  “Virussen muteren constant.”

52 reacties

  • Roberts Jones

    3 jaar geleden
    Hallo ! Griepvirussen bestaan al miljoenen jaren en er is zowel zomer-als wintergriep. Ja griep is besmettelijk en eiste ook al miljoenen doden. Griepinfectie moet ge altijd met kennis uitzieken. U beschermen met voedingsupplementen en de nodige vitamine extracten waaronder kruidenthee. Men mag zich niet verzwakken met allerlei chemische hulpmiddelen. Dus januari/februari/maart, de griepmaanden komen eraan. Als je kunt fiets in de natuur, wees tevreden met uzelf !
  • Berthie Gijsen

    3 jaar geleden
    Wanneer krijgen we eens een bekwame regering die gekozen is door het volk en degelijke maatregelen neemt en niet zoals nu een postjesregering met ministers die nergens iets van kennen of afweten .
  • Nicca Vermeirsch

    3 jaar geleden
    Straks hebben we geen last meer van die gasten. Brexit en complete lockdown. Aflsuiten die boel ! Johnson kan het zelf oplossen met de weinige vrienden die hij nog heeft !
  • philippe vander haeghen

    3 jaar geleden
    Wat met de duizenden vrachtwagenchauffeurs die het Kanaal overteken...?
  • Dirk Jansen

    3 jaar geleden
    Enigste oplossing harde lockdown zoals in Australië , nieuw Zeeland, China , Japan , Taiwan