Lionel Messi.
Volledig scherm
Lionel Messi. © REUTERS

Nummer 644! Lionel Messi breekt mythisch doelpuntenrecord van Pelé: een overzicht van zijn indrukwekkende statistieken

La LigaHet zoveelste record, maar dit keer wel een heel speciaal. Lionel Messi scoorde vanavond tegen Valladolid zijn 644ste doelpunt voor Barcelona. Een mijlpaal, want daarmee breekt de Argentijnse ster het mythische record van Pelé, die tussen 1956 en 1974 één goal minder maakte voor het Braziliaanse Santos.

7 reacties

  • Monique Asaert

    3 jaar geleden
    Kun je niet vergelijken,spelen nu 100 wedstrijden meer dan toen. En is ook een beschermde speler, hij lokt gewoon de fouten uit, wetende de scheidsrechter fluit toch altijd.
  • Hugo Wouters

    3 jaar geleden
    Messi is gewoon een fenomeen, en supertalent, en zoals Marc Maes het ook stelt, hij laat zijn ploegmaten ook scoren door perfecte assist uit te delen, zelfs wanneer hij zelf zou kunnen scoren.
  • Linda De Vreese

    3 jaar geleden
    Beste voetballer ooit geweest. En ik volg het nog iets langer dan 'Torreira'.
  • Jones Torreira

    3 jaar geleden
    Mooi artikel van hln. Ik volg het voetbal al sinds 1963 en heb ze bijna allemaal gezien. Pele en Maradona blijven voor mij de betere voetballers, niet zo goed als de allergrootste Cristiano Ronaldo maar toch wel heel sterk. Het nadeel aan penassi is dat hij enkel strafschopjes scoort, buiten barcelona waar elke bal naar haar moet is er ook niets bereikt. We hebben een triestig jaar achter de rug met het overlijden van de beste argentijnse voetballer ooit met maradona.
  • Rik Cappelle

    3 jaar geleden
    En moeten Ronaldo en Lewandowski ook nog 3x de wereldbeker winnen ?