Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld).
Volledig scherm
Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld). © BELGA

Vlaamse regering komt met 'correspondentietests' tegen discriminatie

De Vlaamse regering komt met een systeem van 'correspondentietests' tegen discriminatie. Het gaat om fictieve sollicitaties of fictieve aanmeldingen voor een woning. De regering stelde eerder dit jaar een expertencomité samen om een monitoringsysteem uit te werken dat discriminatie in kaart moet brengen. Dat gebeurde na een discussie, ook binnen de meerderheid, over het al of niet invoeren van praktijktests.

33 reacties

  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    Zelf worden de gediscrimineerden vooral bij de staat en de gewesten gediscrimineerd. Hoeveel van die gediscrimineerden werken er bvb in de senaat het parlement zowel de nationale als vlaamse gewest. Hoeveel gediscrimineerden werken bij de Vlaamse en nationale overheid.
  • Yvan Lissens

    3 jaar geleden
    Een werkgever of een verhuurder beslist nog altijd zelf wie hij aanneemt of aan wie hij verhuurt. Zolang de werkgever of verhuurder geen racistische argumenten bovenhaalt, staat hij recht in zijn schoenen. Als de staat al gaat beslissen wie de werkgever moet aanwerven, of aan wie de verhuurder moet verhuren, dan zijn we serieus van het padje af.
  • joseph behets

    3 jaar geleden
    Nodig Mr Somers een uit te komen kijken in welke toestand zijn beschermelingen een huur app. achterlaten en vertikken huur te betalen En op de rechtbank krijg je dan te horen dat je van een kei het vel niet kan verwijderen,doch met een BMW rijden daarvoor is er wel geld.Doe daar ook iets aan Mr Somers.
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Dat is uitlokking en bedrog. Een mens heeft nog steeds al het recht om zelf te beslissen over zijn eigendom.
  • Dirk Jansen

    3 jaar geleden
    En wat gaan we nog door ons strot geduwd krijgen van de vivaldisten. Discriminatie boven eigen vrijheid van eigen woning of bedrijf waarvoor men zich moet krom werken . En wat nog allemaal , een mens doet toch nog altijd wat hij of zij wil met een woning of bedrijf . Men beslist zelf voor het beste ervan of moeten wij hier alles blijven weggeven waarvoor men zich krom werkt !