Shoppers in Regent Street in Londen vorige week. Sinds zondag zijn de niet-essentiële winkels opnieuw dicht. Verplaatsingen moeten zoveel mogelijk vermeden worden, inwoners van Londen en andere regio’s mogen geen contact hebben met mensen buiten hun eigen huishouden, ook niet met Kerstmis.
Volledig scherm
Shoppers in Regent Street in Londen vorige week. Sinds zondag zijn de niet-essentiële winkels opnieuw dicht. Verplaatsingen moeten zoveel mogelijk vermeden worden, inwoners van Londen en andere regio’s mogen geen contact hebben met mensen buiten hun eigen huishouden, ook niet met Kerstmis. © AFP

Dit weten we al over de nieuwe coronamutatie: tot 70 procent besmettelijker en nu al dominant in Londen

De nieuwe variant van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is opgedoken, is in korte tijd de meest voorkomende variant geworden in Londen en het oosten van Engeland. 

28 reacties

  • Ivo Moelants

    3 jaar geleden
    Nee Gino, dat klopt niet. Een virus heeft geen enkele baat bij het vernietigen van zijn eigen "leefomgeving". De mortaliteit zal op termijn waarschijnlijk eerder afnemen.
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Het China-virus heeft al lang gewonnen. Bij mutaties wordt het zwakker, maar besmettelijker. Uiteindelijk wordt het een regelmatig terugkerende 'griep'. Maggie krijgt dus toch gelijk. Vaccinaties zijn een doekje tegen het bloeden. 90% van de mensen wordt (bijna) niet ziek, 8% een beetje, 2% heel erg, en in het slechtste geval gaat 1% dood. Ik heb mij daar al lang bij neergelegd.
  • luc caels

    3 jaar geleden
    Veronica voorhelst, als je iets van de wereld zou kennen, weet je dat China er niets mee te maken heeft.
  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    En wat weten we nu meer van de mutatie? Niets want ze zeggen niet wat COVID19 echt is.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Ook bij virussen geldt de natuurlijke selectie. Mutaties die een zwakkere of minder besmettelijke versie opleveren worden uitgerangeerd. En de sterkere mutaties overleven. En hoe meer het virus zich verspreidt hoe meer kans dat er ook eens een dodelijker variant ontstaat. Het is zoals bij de lotto. Hoe meer keren je speelt hoe groter de kans dat je eens een grote prijs wint. Daarom was het domste mikken op groepsimmuniteit. Wat ze in het VK nu net deden.