Benoit De Freine
Volledig scherm
PREMIUM
© Benoit De Freine

We wandelen meer dan ooit dankzij corona, maar blijven we dat ook doen? “Als de horeca weer opent, gaan we op restaurant, hoor”

Als de Vlaming één les heeft geleerd in deze tweede lockdown, dan is het wel dat wandelen een uitstekende manier is om elkaar nog te ontmoeten. Dat blijkt uit onderzoek van sportsocioloog Jeroen Scheerder, maar ook uit de explosieve groei van gebruikers van de app wandelknooppunt.be. Vier vrienden vertellen hoe ze de charme van het wandelen herontdekten.

9 reacties

  • Rudi Van Goethem

    3 jaar geleden
    Ik ben altijd alleen om te wandelen. Heb ondertussen alle blaadjes van elke boom en struik in de omgeving al gezien en zit nu dus al weken binnen, net een quarantaine. Ben het zo beu dat ik zelfs die reizigers begin te begrijpen. Als de eerste cafe opent ga ik mij direkt poepeloere drinken van blijdschap.
  • ingrid vermeire

    3 jaar geleden
    wacht maar, je zult (als de horeca weer open mag) in de eerste weken niet op restaurant moeten gaan. die zullen "uitgeboekt" zijn door al degene die absoluut moeten uit eten gaan (geld verteren)
  • Severine Degreef

    3 jaar geleden
    Jawel, ik ga dat blijven doen. Ik heb iedere zondag om 8.30 uur afspraak met mijn broer. Dan heb ik ook mijn honden bij. En dan doen we een wandeling van een uur. Genoeg om bij te praten, genoeg om ook de honden ontspanning te bieden. Ik denk dat dit een blijvertje is.
  • eli bosch

    3 jaar geleden
    Zijn die vier op de foto 4 zussen dan? Voor hen wel toegestaan om zonder 1.5 meter afstand en zonder masker zo dicht bij elkaar te lopen. Ik ga er eerlijk gezegd ook beginnen mijn voeten aan vegen.
  • Patrick Braekeveldt

    3 jaar geleden
    Zelfs tijdens het wandelen kunnen ze het niet laten om de regels te overtreden ,ik zie soms groepen wandelen van zes tot tien personen zonder mondmaskers ,het mensdom ten top ,en dan maar kappen op virologen en het beleid !