Een van de lockdownfeestjes vond plaats in de Grote Nieuwedijkstraat (archiefbeeld). © Dirk Vertommen

Lockdownparty met 16 man: “Vijf van hen eerder betrapt”

Willebroek, Mechelen -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft zaterdagnamiddag een lockdownfeestje in de Boekweitstraat in Willebroek stilgelegd. Ze betrapten er zestien personen tijdens een verjaardagsfeestje met warme maaltijd en taart. In de Grote Nieuwendijkstraat in Mechelen werden een bijeenkomst met zes mensen stilgelegd.

Bert Provoost

De politie ontving zaterdag omstreeks 15u de melding dat er een lockdownfeestje in de Boekweitstraat in Willebroek aan de gang zou zijn. “De bewoner gaf onze medewerkers de toelating om de woning te betreden. In de woning waren zestien personen aanwezig, waaronder twee kinderen jonger dan twaalf jaar. Twee personen hadden zich verstopt op de bovenverdieping van de woning. Geen van hen droeg een mondneusmasker en de sociale afstand onder de aanwezigen werd ook niet gerespecteerd”, schetst hoofdinspecteur Dirk Van de Sande de situatie.

Het ging blijkbaar om een verjaardagsfeest voor de 2-jarige zoon van een van de aanwezige koppels. “Het was zeker geen kortstondige samenkomst, we troffen een warme maaltijd en taart voor alle aanwezigen aan”, zegt de politie. Op uitzondering van de kinderen jongeren dan twaalf kregen de aanwezigen, allen tussen de 17 en 54 jaar, een proces-verbaal. Vijf van hen waren niet aan hun proefstuk toe en overtraden de coronaregels al meermaals.

Burgemeester reageert boos

De burgemeester van Willebroek, Eddy Bevers (N-VA), reageert boos. “Het is onwaarschijnlijk en haast niet te geloven dat er nog altijd mensen zijn die de coronacijfers en de daaraan verbonden regels niet begrijpen. Ik vind het wraakroepend dat zulke feestjes nog altijd georganiseerd worden. Het mag duidelijk zijn, onze politie zal intensief blijven controleren en de overtreders zullen zonder pardon geverbaliseerd worden.”

Het was niet de enige tussenkomst van dit weekend in de politiezone. Zaterdagavond omstreeks 19.30u werd er ook in de Grote Nieuwedijkstraat in Mechelen een lockdownfeestje met zes personen stilgelegd.

Wie betrapt wordt, riskeert een gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden en een geldboete van 208 tot 4.000 euro. Een veroordeling komt op het strafblad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER