Staking bij De Lijn: in heel Vlaanderen hinder, maar steeds meer bussen en trams rijden uit

© Het Nieuwsblad

Bron: BELGA

De vakbondsacties bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn leiden nog steeds tot hinder in heel Vlaanderen, maar minder dan maandagochtend vroeg. In Antwerpen reed omstreeks 8.30 uur een derde van de bussen en trams, ten opzichte van een kwart eerder op de ochtend. In Gent rijdt 70 procent van de bussen en trams. Dat meldt woordvoerder Karen Van der Sype.

“Omdat rond 8.30 uur al meer diensten gestart zijn, kunnen we beter inschatten in hoeverre de oproep van de bonden gevolgd wordt”, zegt Van der Sype. In de stad Antwerpen rijdt een derde van de bussen en trams, voor het streekvervoer is dat zelfs drie vierde. In Gent is dat 70 procent, voor het streekvervoer de helft.

In West-Vlaanderen is rond 8.30 uur 80 procent uitgereden, in Vlaams-Brabant 65 procent. In Limburg rijdt nog steeds de helft van het normale aantal bussen en trams.

De Lijn zei eerder al het zuur te vinden dat de reizigers weer de dupe zijn van de acties. “Er is vandaag (maandag, nvdr.) nog een overleg aangevraagd met de vakbonden”, aldus Van der Sype. “Maar hoe lang de acties zullen duren, weten we nog steeds niet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen