Elliot Page
Volledig scherm
Elliot Page © AFP

Elliot Page bedankt fans voor positieve reacties op coming-out

CelebritiesElliot Page heeft voor het eerst sinds hij bekendmaakte transgender te zijn van zich laten horen op sociale media. De 33-jarige acteur, die bekend is van de film ‘Juno’, plaatste een selfie en bedankte zijn fans voor alle positieve reacties op zijn coming-out.

0 reacties

  1. Elliot Page out zich als trans persoon en dat is een big deal: “Ik kan niet wachten tot hij genomineerd is voor de Oscars bij de mannen”
    PREMIUM

    Elliot Page out zich als trans persoon en dat is een big deal: “Ik kan niet wachten tot hij genomi­neerd is voor de Oscars bij de mannen”

    Acteur Elliot Page (33) heeft op zijn Instagram aangekondigd dat hij transgender is. En de impact daarvan moeten we niet onderschatten. Hij kan het eerste transmasculiene rolmodel worden, want hij creëert veel visibiliteit. En dat is broodnodig, zeggen presentatrice Flo Windey, trans man Senne Misplon en non-binaire queer persoon Joppe De Campeneere. Die laatste twee werken allebei voor de jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero. “Ik heb nooit een voorbeeld gehad, waardoor ik lang getwijfeld heb of ik écht transgender ben.”
  2. Hollywood prijst transgender coming-out Elliot Page: “Je hebt deze wereld toleranter en liefdevoller gemaakt”
    Celebrities

    Hollywood prijst transgen­der co­ming-out Elliot Page: “Je hebt deze wereld toleranter en liefdevol­ler gemaakt”

    De transgender coming-out van acteur Elliot Page (33) is door collega’s en vrienden zeer positief en liefdevol ontvangen. Page maakte via een post op sociale media bekend voortaan als ‘hij’ en ‘hem’ aangesproken te willen worden, al noemt Elliot zichzelf non-binair. Wat inhoudt dat hij zich noch als vrouw, noch als man identificeert. De moed van Page dit publiekelijk te delen wordt volop geprezen.